HERNE - Middernachtmis met Kerstmis krijgt muzikaal staartje

HERNE - Middernachtmis met Kerstmis krijgt muzikaal staartje

Kerstnacht_herne_2018__23a_
HERNE - Middernachtmis met Kerstmis krijgt muzikaal staartje - © Deschuyffeleer
 
Kerstnacht_herne_2018__19_
HERNE - Middernachtmis met Kerstmis krijgt muzikaal staartje - Archieffoto 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kerstnacht_herne_2018__22_
HERNE - Middernachtmis met Kerstmis krijgt muzikaal staartje - Archieffoto 2018 - © Deschuyffeleer
 

Op kerstavond om 23 u wordt door federatiepastoor Kris Meskens in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum opnieuw een middernachtmis opgedragen. Een mis van die aard blijkt nog enig te zijn in de streek. Het Legatokoor en de plaatselijke vestiging van de academie Muziek, Woord en Dans verlenen hun medewerking. Na de misviering wordt vanuit de kerk stoetsgewijs opgestapt naar de kerststal met levende dieren op het dorpsplein om daar dan het kindeke Jezus plechtig neer te leggen in de kribbe. Aan dit gebeuren wordt dan rondom de stal een sfeervol vervolg gebreid met samenzang van kerstliederen, het nuttigen van een versterkend drankje en gelegenheid tot een gezellige babbel.

Na een paar jaren in onbruik te zijn geraakt pikten enkele gedreven vrijwilligers samen met pastoor Kris Meskens vorig jaar de draad terug op om tijdens de kerstnacht een middernachtmis op te dragen. Het werd meteen een succes met een goed gevulde kerk tot gevolg. Aanleiding tot het initiatief was het willen in stand houden van en het meer luister geven aan de jarenlange traditie waarbij Germain Derijcke iedere kerstnacht om middernacht het kindje Jezus in de kribbe ging neerleggen. Uiteindelijk was Germain tot twee jaar terug eenzaam en alleen om van deze toch bijzondere daad te kunnen genieten. Daarop reageerden vrijwilligers dan met het aankopen van nieuwe beelden van Maria, Jozef en het kindje Jezus voor de kerststal en met het opnieuw voorzien van een stemmige middernachtmis.
 
Het is het welbekend Legatokoor onder de leiding van Viviane Grisez die de misviering opluistert en het zingen aan de stal ondersteunt terwijl jonge musici van de muziekacademie onder de leiding van hun leraar Michaël Janquart onder meer de stoet muzikaal begeleiden naar de stal en ook het zingen aan de stal muzikaal te ruggensteunen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 04 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 mrt 2020

archief