HERNE - Uitbreidingswerken St-Felix goed en wel gestart

HERNE - Uitbreidingswerken St-Felix goed en wel gestart

1_nieuwjaar_st-felix_jan_2020__2_
Naast het bezoek aan Zonnestraal in Herfelingen brachten leden van het gemeentelijk centrum voor Maatschappelijk Welzijn en de leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst met voorzitter en schepen Sandra Dero en met secretaris Patrick Sergooris ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_st-felix_jan_2020__3_
Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_st-felix_jan_2020__6_
Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_st-felix_jan_2020__1_
Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_st-felix_jan_2020__5_
Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 

Naast het bezoek aan Zonnestraal in Herfelingen brachten leden van het gemeentelijk centrum voor Maatschappelijk Welzijn en de leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst met voorzitter en schepen Sandra Dero en met secretaris Patrick Sergooris ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar ook een bezoek aan de residenten van het woonzorgcentrum St-Felix.

De gasten werden er rondgeleid door algemeen directeur Wouter Van Audenaerde en Marc Van Nieuwenhove, de directeur Bewonerszorg. Zo kregen zij de gelegenheid om alle bewoners hun beste wensen en een cadeautje aan te bieden.
Naast de rondgang kregen de bezoekers al even traditioneel op hun beurt een natje en een droogje aangeboden en konden zowel de bezoekers als de gastheren hun gelegenheidsboodschap overbrengen. Daarbij stonden uiteraard de wensen voor een uiterst voorspoedig jaar haast volledig in het teken van de al zó lang verwachte uitbreidingswerken.
Bijkomende assistentiewoningen
Voor algemeen directeur Wouter Van Audenaerde en zijn team wordt 2020 allicht het langverwachte ‘jaar van de waarheid voor de uitbreidingswerken’. Op 12 november laatstleden werden zo al de werfborden geplaatst. Zo zijn er thans ook grondwerken opgestart die uiteindelijk moeten leiden tot de bouw van 38 bijkomende assistentiewoningen. “Het is nu nog wachten op die fameuze 'eerste steen', aldus de algemeen directeur. Het was in 1997 dat St-Felix, op een paar details na, zijn huidige vormgeving kreeg. Daar komt dus heel binnenkort verandering in. Naar de toekomst toe wordt Sint-Felix dus een complex met 60 opvangplaatsen in het rust- en verzorgingscentrum, 4 voorzieningen voor kortverblijf, 13 traditionele assistentiewoningen/serviceflats en een groep van 38 nieuwe assistentiewoningen. Dit alles moet op termijn het herbergen van meer dan 120 residenten mogelijk maken.
Woonzorgcentrum Sint-Felix vzw behoort tot de groep Solidum. Solidum vzw bundelt de krachten van en tussen acht door de overheid erkende woonzorgcentra, alle gelokaliseerd in Vlaams-Brabant (Halle, Ternat, Pepingen, Erps-Kwerps, Affligem, Bierbeek, Asse en Herne) en alle onder het beleid en uitbating van een eigen vzw. Naast de algemene directeur en de directeur bewonerszorg berust de administratie bij woonassistente Christiane Vannerom, bij An Pirret, verantwoordelijke voor  het rusthuisgedeelte en twee hoofdverpleegkundigen.
Nog hoopvol nieuws
In zijn toekomstvisie en zijn meerjarenplan heeft het gemeentebestuur veel aandacht besteed aan een ontwikkelingsscenario om de kernfunctie van het centrum te versterken. Tijdens een participatievergadering werd duiding gegeven over het mogelijk scenario waarbij ruimte voor cultuur, administratieve dienstverlening, zorg, jeugd én aangename publieke ruimtes in het centrum kunnen samengaan. Het is vooral de cluster ‘zorg’ die als muziek klinkt in het St-Felix-oor. Schepen Sandra De Ro: “Hierbij kan het vrijgekomen gebouw van de dekenij een cruciale rol spelen. Onderhandelingen in die zin én met Sint-Felix, én met de Kerkfabriek voor de aankoop van het gebouw, én met het gemeentebestuur met betrekking tot een partnerschap en de invulling van de mogelijke zorgfuncties met focus op diensten ten bate van ouderen zijn aan de gang”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief