HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit

HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit

Rupskraan_1a
HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit - Foto ingezonden
 
A
HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit - Foto ingezonden
 
Rupskraan_2a
HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit - Foto ingezonden
 

Het gemeentebestuur heeft een nieuwe rupskraan aangekocht voor de technische dienst, dit voor een bedrag van 102.372 euro. Er werd ook een bijhorende aanhangwagen aangekocht voor een bedrag van 28.400 euro.

 

De rupskraan, een Wacker Neuson ET 90, zal vooral ingezet worden om de grachten te reinigen, sleuven te trekken, beton te breken en het groenafval op het recyclagepark in de juiste containers te sorteren. De multifunctionele aanhangwagen (Record) heeft een laadvermogen van 10 ton. Die werd vooral aangekocht om de kraan te vervoeren maar kan ook ingezet worden om zandzakjes of andere zaken ter plaatse te krijgen.

 

Eerste schepen Lieven Snoeks: “De aankoop van de kraan betekent een grote meerwaarde voor onze technische dienst. De kraan is uitgerust met rupsbanden zodat meer moeilijk berijdbare ondergronden zoals velden en akkers ook makkelijker te berijden zijn. De triple-arm, een arm met 3 scharnieren, heeft zeker ook zijn voordelen. Men kan in smallere straten gemakkelijker werken en bepaalde werken in de grachten die anders met de hand moeten gedaan worden, kunnen nu ook machinaal uitgevoerd worden.”

 

Het college van burgemeester en schepenen gunde deze opdracht aan AJL Service, een bedrijf (Allebosch Agri) in de Hondsbergstraat in Herfelingen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 04 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 mrt 2020

archief