HERNE - Installatievergadering adviesplatform Welzijn

C21

HERNE - Installatievergadering adviesplatform Welzijn

Installatie_platform_welzijn_maart_2020__1_
HERNE - Installatievergadering adviesplatform Welzijn - © Deschuyffeleer
 
Installatie_platform_welzijn_maart_2020__2_
HERNE - Installatievergadering adviesplatform Welzijn - Dagelijks bestuur - © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van het gemeentebestuur tekenden de kandidaat-leden present op de installatievergadering van het nieuw adviesplatform Welzijn. Die afspraak ging door in het Dominicanessenklooster. Op de agenda stonden onder meer de kennismaking met de leden van de algemene vergadering, de kennisname en de toelichting van de statuten en mededelingen nopens het beleidsplan. Uit die eerste algemene vergadering ontsproot ook de verkiezing van de leden die in de toekomst zullen deel uitmaken van het dagelijks bestuur. Het welkomstwoord was van burgemeester Kris Poelaert en de moderator was diensthoofd Vrije Tijd Franciska Dekens.

Adviesplatforms
Het Vlaams decreet 'Lokaal Bestuur' biedt de gemeenteraad de mogelijkheid adviesorganen op te richten. In die zin herleidde het gemeentebestuur in september vorig jaar de adviesraden tot slechts drie adviesplatforms. De bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert wenst daarmee een beleid te voeren dat meer inzet op de betrokkenheid van de burgers om zo verbondenheid, inspraak en toegankelijkheid te bevorderen.
Tijdens de gemeenteraad van januari konden alle gemeenteraadsleden zich unaniem vinden in de statuten van de drie nieuwe inspraakplatforms. Dit zijn het platform 'Vrije Tijd' dat sport, cultuur, jeugd, toerisme en bibliotheek, het platform 'Omgeving' met stedenbouwkundige aangelegenheden, milieu, landbouw, mobiliteit, openbare werken, waterlopen, patrimonium, economie, klimaat en energie en ten slotte het platform 'Welzijn' met opvoeding, onderwijs, kinderopvang, preventie, gezondheid, senioren, ontwikkelingssamenwerking en OCMW. Dit platform werd nu als tweede in de rij van drie vandaag conform de statuten geïnstalleerd.
De drie platforms hebben het bevorderen van een geïntegreerd en integraal beleid tot doel en dit in het belang van alle inwoners van de gemeente. De platforms werken los van elke politieke, ideologische, filosofische en/of godsdienstige overtuiging en hebben een rechtstreekse adviserende bevoegdheid. De platforms verlenen advies zowel op vraag van het lokaal bestuur als op eigen initiatief. Het gemeentebestuur moet bij het nemen van beslissingen eventuele afwijkingen op de uitgebrachte adviezen motiveren. Ieder platform bestaat uit een algemene vergadering en een dagelijks bestuur. De algemene vergadering komt minstens één keer per jaar samen en is openbaar. Een platform kan werkgroepen inrichten waarbij ook elke inwoner van de gemeente kan betrokken worden. Die werkgroepen hebben dan wel in principe een tijdelijke opdracht.
Platform Welzijn
De leden verkozen om te zetelen in het dagelijks bestuur platform Welzijn zijn Marijke Bruning, Gustaaf De Marie, Sigrid De Vleminck, Jean Dooms, Martine Nieuwborg, Michel Pillet, Luc Somers en Madga Suys.
Het zijn die leden die tijdens de eerstkomende vergadering gaan uitmaken wie de functie van voorzitter en van secretaris zal opnemen.
Op de installatievergadering kwam ook de samenstelling van de werkgroep ‘huishoudelijk reglement’ te berde en werd er eveneens advies ingewonnen nopens de nieuwe straatnaam voor de Fondatelsite. Deze agendapunten zullen ook nog op de installatievergadering van het platform Omgeving aan de leden worden voorgelegd.
De installatievergadering van het platform Omgeving is voorzien op maandag 9 maart in het Dominicanessenklooster om 19u30.
Toelichting:
 
Platform vrije tijd: Franciska Dekens – franciska.dekens@herne.be
Platform omgeving: Xan De Maesschalck - xan.demaesschalck@herne.be
Platform welzijn: Patrick Sergooris - patrick.sergooris@ocmwherne.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2020
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief