HERNE - Dinsdagmorgen krijgt u een pak informatie in uw brievenbus

HERNE - Dinsdagmorgen krijgt u een pak informatie in uw brievenbus

Corona_herne-01
HERNE - Dinsdagmorgen krijgt u een pak informatie in uw brievenbus - Gemeente Herne
 
Corona_herne-02
HERNE - Dinsdagmorgen krijgt u een pak informatie in uw brievenbus - Gemeente Herne
 
Corona_herne_3
HERNE - Dinsdagmorgen krijgt u een pak informatie in uw brievenbus - Gemeente Herne
 
Corona
HERNE - Dinsdagmorgen krijgt u een pak informatie in uw brievenbus - Gemeente Herne
 

Het gemeentebestuur van Herne heeft de voorbije dagen niet stilgezeten en heeft net zoals vele andere gemeenten een actieplan uitgewerkt. Zo verdelen de Verenigde Handelaars en de leden van de gemeenteraad vanavond een informatieve folder in de brievenbus van elke inwoner.

Enerzijds dient de folder als boodschap die gebruikt kan worden door mensen die behoefte hebben aan hulp, anderzijds geeft hij de inwoners een overzicht van de genomen maatregelen. Dit idee is tot stand gekomen naar aanleiding van een oproep via sociale media. 
Burgemeester Kris Poelaert: “Ook Herne is zaterdagmorgen ontwaakt in een wereld dat alles op alles zet om het coronavirus een halt toe te roepen, een wereld waarin niet-voeding winkels, restaurants, cafés, bars, ….  de deuren moeten gesloten houden, een wereld waarin onze kinderen niet meer normaal kunnen schoollopen, een wereld waarin een bezoekje aan onze dierbare ouderen in een tehuis even niet meer mag,  een wereld waarin het verenigingsleven op non-actief wordt gezet, een wereld waarin ook de gemeentelijke en OCMW-diensten op een laag pitje dienen te draaien. Laat ons solidair zijn, elkaar helpen en steunen waar het kan. Hierbij gaat onze bekommernis ook naar onze lokale handelaar die zich dag in, dag uit inzet om er voor ons te zijn. Ook zij delen in de klappen maar niettegenstaande liggen veelal zij aan de basis van creatieve en haalbare ideeën. In samenwerking met de Verenigde Handelaars werd een website gebouwd die alle acties bundelt. Handelaars die aan huis leveren of die alternatieven uitwerken kunnen gebruik maken van dit aanbod”.
Dankzij een dynamische ploeg mandatarissen aangevuld met een al even gemotiveerd team van de Verenigde Handelaars krijgen alle Hernenaren morgen (dinsdag) een folder in de brievenbus waarin een pak aan informatie wordt aangereikt die nuttig kan zijn om deze uitermate beladen periode tot 3 april zo goed als mogelijk te kunnen overbruggen.
Hier een algemeen overzicht en een greep uit het aanbod van de aangereikte diensten
De gemeente en OCMW-diensten werken enkel op afspraak (02397 11 50)
De sporthal De Hernekouter, de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, het Dominicanessenklooster, de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle en het Jeugdhuis sluiten voor activiteiten, recreatie en evenementen.
De Bib Petrus Naghel is gesloten voor publiek maar tijdens de normale openingsuren (niet op zaterdag) kunnen reservaties op afspraak afgehaald worden. Wel wordt er ook een mobiele bib ingezet op woensdag van 13 tot 20u. Nadere info op deze webpagina .
Alle activiteiten en in- en outdoor-evenementen worden geannuleerd, ongeacht de omvang, het aantal bezoekers en of ze openbaar of privé zijn.
De voedingszaken en apotheken blijven open. Andere winkels blijven open in de week maar zijn gesloten op zaterdag en zondag.
De woensdagmarkt blijft doorgaan.
Kappers en schoonheidssalons mogen open blijven tijdens de werkdagen maar staan enkel ten dienste op afspraak.
In de horeca zijn cafés en restaurants gesloten. Restaurants, broodjeszaken en frituren mogen enkel open blijven om maaltijden te laten afhalen of te bezorgen. Er mogen in geen geval mensen ter plaatse eten.
Alle kerkdiensten worden geannuleerd met uitzondering van begrafenissen weliswaar in beperkte kring.
Het woonzorgcentrum St-Felix is gesloten voor externe bezoekers. Bij vragen contact opnemen via 02/398 01 10.

In samenwerking met de Verenigde Handelaars is een tijdelijke website www.warmherne.be  opgezet. Het doel van deze website is om handelaars een alternatief aan te reiken om alsnog hun diensten te kunnen aanbieden.
De verso van de informatieve folder is dienstig voor alle senioren en kwetsbare personen. Wie hulp kan gebruiken of wie wenst dat iemand helpt met het ophalen van boodschappen plaatst deze affiche - met vermelding van zijn telefoonnummer - duidelijk voor het raam of laat iets weten via het telefoonnummer 02/397 00 00. Vanuit de OCMW-diensten worden sowieso alle 80-ers telefonisch gecontacteerd.
Voor nadere inlichtingen verwijst het gemeentebestuur en allen die de Hernenaren een warm hart toedragen naar de gemeentelijke website www.herne.be . Via deze website kunnen vrijwilligers zich ook kandidaat stellen om allerlei hulp te bieden en kunnen mensen die hulp nodig hebben dit eveneens kenbaar maken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 30 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2020

archief