HERNE - MeeGaan geniet van provinciale steun

HERNE - MeeGaan geniet van provinciale steun

1
HERNE - MeeGaan geniet van provinciale steun - © Deschuyffeleer
 

De provincie Vlaams-Brabant steunt organisaties die mensen begeleiden die moeilijk een betaalde job vinden. Ook de vzw MeeGaan gevestigd in het Dominicanessenklooster geniet hierbij van een steun van 2.055 euro.

De provincie investeert 75.000 euro in 33 organisaties die 196 medewerkers in arbeidsmatige activiteiten begeleiden omdat ze moeilijk een job op de ‘gewone’ arbeidsmarkt vinden.
Heel wat mensen willen een job op de ‘gewone’ arbeidsmarkt maar slagen daar omwille van medisch, mentale, psychische, psychiatrische en/of sociale redenen niet in.
Dankzij arbeidszorg of arbeidsmatige activiteiten (AMA), op vrijwillige basis en onbetaald, kunnen zij toch genieten van de voordelen die ‘gaan werken’ met zich mee brengt, zoals structuur, sociale contacten en zingeving in hun leven.
“Die organisaties verrichten uitstekend werk met een kwetsbare groep die een grote begeleidingsnood heeft”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We vinden het belangrijk dat iedereen, volgens zijn of haar mogelijkheden, kan deelnemen aan de arbeidsmarkt en de maatschappij. Daarom kunnen de AMA-begeleidingsorganisaties rekenen op een ‘financieel’ duwtje in de rug van 75.000 euro.”
De begunstigden uit de regio zijn: De Okkernoot Halle: 3.080 euro, OCMW Halle: 2.055 euro, Zonnestraal-’t Werkpunt, Lennik: 2.055 euro, Zonnelied-Werkburo BHV, Lennik: 3.080 euro, MeeGaan, Herne: 2.055 euro, Pro Natura, Pamel: 2.055 euro en Groep INTRO, Halle: 2.055 euro.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief