HERNE - Ook bibliotheek roeit met aangepaste riemen

HERNE - Ook bibliotheek roeit met aangepaste riemen

Herne__bib__maart_2020
HERNE - Ook bibliotheek roeit met aangepaste riemen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de coronaquarantaine hoef je heus niet met je vingers zitten te draaien. Ook de gemeentelijke bibliotheek Petrus Naghel heeft immers niettegenstaande zij gesloten is toch nog heel wat te bieden. Hou jij van boeken? Dan is het nu allicht tijd om precies dat boek te lezen waar je nooit eerder toe kwam.

Omwille van de recente ontwikkelingen rond het COVID-19-virus is de bibliotheek gesloten tot wanneer de overheid de huidige sluitingsmaatregel opheft. Alle uitgeleende materialen worden wel automatisch verlengd tot en met 29 mei. Tijdens die periode lopen boetes evenwel niet verder op.
De laatste weken wordt ook het dagelijks functioneren van de gemeentelijke bibliotheek overhoop gehaald. Schepen Sandra Dero licht toe: “Vorige week waren er zo een 15-tal reservaties . Dat is heel zeker een stuk minder dan in normale omstandigheden en bij het open zijn van de bibliotheek. Niet alleen heeft het coronavirus daar de hand in maar neemt ook het lenteweer allicht een deel voor zijn rekening. Voor personen die aan huis zijn gekluisterd zijn hebben we de Mobiele Bib in leven geroepen. Bestellingen die ons worden overgemaakt via de website, via mail of telefonisch (tijdens de openingsuren)  worden de woensdagnamiddag door onze eigen mensen tussen 13 en 20u aan huis bezorgd. Wij gaan nu ook deze mogelijkheid aan de scholen die tijdens de paasvakantie zorgen voor opvang diezelfde dienst voorstellen.
De Bib Petrus Naghel is gesloten voor het publiek, maar tijdens de normale openingsuren* - niet op zaterdag - kunnen reservaties op afspraak afgehaald worden. Neem een kijkje op herne.bibliotheek.be  voor het aanbod. Reserveer je boeken of andere materialen online via bib@herne.be   of 02 397 11 72.
 De  bib is toegankelijk op afspraak op dinsdag van 14 tot 17u, woensdag  an 14 tot 18u en vrijdag van 15u30  tot 19u. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief