HERNE - Anke Coppens laat de zon schijnen in het hart van St-Felix

HERNE - Anke Coppens laat de zon schijnen in het hart van St-Felix

Sph_st-felix_2
HERNE - Anke Coppens laat de zon schijnen in het hart van St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
HERNE - Anke Coppens laat de zon schijnen in het hart van St-Felix - Luc Ooghe - Foto ingezonden
 

Anke Coppens, de secretaris en de jeugdcoach van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving in St-Pieters-Kapelle is in normale omstandigheden een welgekomen vrijwilliger in het woonzorgcentrum St-Felix in hartje Herne om er maandelijks de bewoners te trakteren op een vertelnamiddag. Door de coronavoorschriften echter staat ook dit lovenswaardig engagement nu op non-actief. “Niet getreurd”, speelde in het hoofd van Anke, “we vinden er wel wat op!”

En inderdaad. Mede dankzij haar achterban bij de fanfare vond zij daadwerkelijk een leuke vervanger. Vanuit de fanfare waren het voorzitter Mark Janquart, zijn dochter Marie-Cecile, Katrien en Lies die het personeel en de residenten maandagnamiddag vanop het voorplein alvast een muzikaal intermezzo kwamen aanbieden. Men z’n vieren trakteerden ze al wie het horen wilde op een medley aan gekende deuntjes. Het goedkeurend effect bleef dan ook niet lang uit. In een mum van tijd waren alle loges - zeg maar alle ramen - bezet en werd er via veel gezwaai en gewuif met volle overtuiging meegedaan.
In hun occasioneel ‘optreden’ kregen de fanfaremuzikanten ook nog versterking uit een eerder onverwachte hoek. Ook doedelzakspeler Luc Ooghe deed zijn uiterste best om ‘laat de zon in je hart’ mee kracht bij te zetten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief