HERNE - Vanaf dinsdag 7 april tot zaterdag 18 april is het recyclagepark terug toegankelijk mits naleving van strikte maatregelen

HERNE - Vanaf dinsdag 7 april tot zaterdag 18 april is het recyclagepark terug toegankelijk mits naleving van strikte maatregelen

Recyclagepark_open_1
HERNE - Vanaf dinsdag 7 april tot zaterdag 18 april is het recyclagepark terug toegankelijk mits naleving van strikte maatregelen - © Deschuyffeleer
 

Bij navraag bij de bestuurlijke instanties werd volgende informatie over de voorlopige nieuwe regeling voor de toegang tot het recyclagepark vrij gegeven. Het gemeentelijk recyclagepark in de Scheibeekstraat zal tijdens die periode van 7 tot 18 april uitzonderlijk alle werkdagen in de namiddag toegankelijk zijn van 13u30 tot 18u30 en op zaterdag van 10u tot 13u30 en van 14u30 tot 18u. MAAR de toegankelijkheid is afhankelijk van het laatste cijfer van de nummerplaat van het aangemeld voertuig:

Open voor nummerplaten die eindigen op een EVEN NUMMER op woensdag 8 april, vrijdag 10 april, zaterdag 11 april  van 14u30 tot 18u30, dinsdag 14 april, donderdag 16 april en zaterdag 18 april van 10u tot 12u30.
Open voor nummerplaten die eindigen op een ONEVEN NUMMER op dinsdag 7 april, donderdag 9 april, zaterdag 11 april van 10u tot 13u30, woensdag 15 april, vrijdag 17 april en zaterdag 18 april  van 14u30 tot 18u30.
Vanuit het gemeentelijk bestuur: “In de omzendbrief van minister Demir van 17 maart werd ons verplicht alle recyclageparken te sluiten tot 5 april. Vanaf dinsdag 7 april mag het recyclagepark in de Scheibeekstraat evenwel opnieuw toegankelijk gesteld worden. Om alles zo vlot als mogelijk te laten verlopen, heeft het bestuur samen met het personeel beslist dat die toegankelijkheid zal gepaard gaan met een aantal richtlijnen en veiligheidsvoorschriften die strikt dienen te worden gerespecteerd. Die voorschriften zijn geldig tot en met zaterdag 18 april 2020.”
Naast de hierboven vermelde bijzondere toegangsregel zijn ook volgende 10 richtlijnen van kracht:
  1. Er worden slechts 4 voertuigen gelijktijdig in het recyclagepark toegelaten.
  2. Kom alleen naar het recyclagepark. Enkel met twee indien je hulp nodig hebt bij het lossen van de wagen. Hou er rekening mee dat de parkwachters niet mogen helpen.
  3. De poort van het recyclagepark gaat 15 minuten voor sluiting dicht.
  4. Betalingen kunnen enkel gebeuren via de betaalautomaat.
  5. Neem zelf de nodige voorzorgsmaatregelen naar de hygiëne toe.
  6. Kom je met de fiets, met de kruiwagen, te voet of met een wagen voorzien van een gepersonaliseerde nummerplaat zonder cijfers, schuif dan gewoon aan in de wachtrij.
  7. Wacht met het lossen van de afvalstoffen tot je de toelating krijgt van de parkwachter dat de container die je nodig hebt effectief beschikbaar is. 
  8. Bezoekers zullen maar een beperkte tijd toegelaten worden op het recyclagepark om een vlotte afhandeling van alle bezoeken mogelijk te maken. Het afval moet op voorhand goed gesorteerd zijn in de verschillende fracties.
  9. Hou afstand (minstens 1,5m) tot de parkwachter en tot de andere bezoekers.  
  10. Hou er rekening mee dat er een lange wachtrij kan staan aan de ingang van het recyclagepark. Blijf in de wagen zitten. Het is niet de bedoeling uit te stappen en een praatje te slaan met de andere bezoekers.

Tijdens de openingsuren van het recyclagepark is er éénrichtingsverkeer voorzien  van de Ekkelenbergstraat naar de Ninoofsesteenweg.

Al die maatregelen dienen strikt te worden nageleefd. Inbreuken op de veiligheidsmaatregelen, maar ook op de sorteerregels worden niet getolereerd. Bij elke inbreuk zal klacht ingediend worden bij de politie en volgt er een boete.
 
Afvalfracties
In principe worden alle fracties aanvaard met uitzondering van asbestcement. Omdat er geen garantie is dat de PMD-containers tijdig kunnen geledigd worden en deze fractie ook aan huis wordt opgehaald, wordt er met aandrang gevraagd de PMD-aanleveringen op het recyclagepark te beperken en/of uit te stellen. Ook voor de aanvoer van elektrische toestellen wordt gevraagd die bij te houden tot na de overgangsperiode.
Indien de afvoer van sommige fracties niet verzekerd is, kunnen deze fracties ook geweigerd worden. 
De diensten en externe leveranciers doen hun uiterste best om alles zo vlot als mogelijk te laten verlopen.
Een folder met de nieuwe richtlijnen vanuit het gemeentebestuur wordt morgen in alle brievenbussen bedeeld en eerstuurs wordt ook de gemeentelijke website aangepast aan de voorlopige nieuwe regeling.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief