HERNE – Badminton is eveneens de dupe van de coronamaatregelen

HERNE – Badminton is eveneens de dupe van de coronamaatregelen

Bch_4
HERNE – Badminton is eveneens de dupe van de coronamaatregelen - © Deschuyffeleer
 

Ook in het badminton hebben de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus de competitie en de bijhorende randactiviteiten danig in de war gestuurd. Zo ook voor badmintonclub Herne (BCH) die met haar ledenbestand van meer dan 200 één van de meest actieve clubs is in de sporthal De Hernekouter. Voorzitter Johan Peetermans, die overigens eind juni die fakkel doorgeeft aan Joeri Vannimmen, grasduint in de praktische gevolgen die de maatregelen hebben én voor de club én voor de leden.

 

On hold

 

“Ook in de schoot van onze club werden al vanaf 12 maart alle trainingen en randactiviteiten 'on hold' gezet. Ook de interprovinciale competitie werd in eerste instantie tijdelijk stilgelegd en in een latere fase geannuleerd. En ook de omliggende toernooien zoals dat in Edingen werden inmiddels afgelast. Nu meer dan drie weken later weten we nog steeds niet hoelang die bijzondere toestand nog zal aanhouden. Het is dan ook koffiedik kijken welke invloed dit alles zal hebben op de rest van het seizoen.

 

In de schoot van onze club werd enkel de gekende paasstage die normaal op 14 april zou starten en waarvoor al 25 spelers waren ingeschreven geannuleerd. Ons jaarlijks eetfestijn, onze grootste bron van inkomsten, kon op de valreep wel nog doorgaan maar kende toen toch ook al een minder groot succes dan gewoonlijk. Het jeugdouder-toernooi op 16 mei blijft nog een vraagteken.

 

Sociaal sportief leven stilgevallen

 

Door de maatregelen is het sociaal sportief leven van onze leden wel stilgevallen. Doordat zij anders twee à drie keer per week met elkaar afspraak hadden zijn velen een ‘hechte’ groep geworden. Nu hebben zij geen of enkel nog online contact met elkaar.. Door meer thuis te zijn en te moeten blijven beginnen sommigen ook wel te klagen over enig overgewicht en over wat stramheid door het gebrek aan voldoende lichaamsbeweging. Zij zijn die inactiviteit dan ook niet echt gewoon.

 

Kiki naar de Parolympics?

 

Ook voor Kiki, onze G-topsportster, vallen de maatregelen zwaar. Zij had net een intensieve trainingsstage achter de rug in Thailand en was op weg om zich te plaatsten voor Tokyo 2020. Omwille van de coronamaatregelen werd haar laatste kwalificatietoernooi, de Spanish Para Badminton International 2020 evenwel afgelast en hierdoor voldoet zij momenteel net niet aan de selectiecriteria. Ondertussen werden de Spelen verplaatst naar 2021 en is het bang afwachten of zij alsnog een nieuwe kans krijgt om zich te kwalificeren. Beste scenario zou zijn dat minstens de Spanish Para Badminton International toch nog met enig uitstel zou kunnen worden gespeeld, en zo mogelijk, nog een aantal kwalificatietornooien erbovenop. Ze zou dan nog kunnen stijgen in de ranking en zo haar selectie in Tokyo 2121 alsnog kunnen verzilveren.

 

Heenronde bepaalt eindklassement

 

Voor de werking van het bestuur verandert er momenteel weinig. De bestuursleden blijven bereikbaar via de gekende kanalen en de maandelijkse vergaderingen gebeuren nu vanuit ieders kot. Verder wordt er ook nog gekeken om onze leden een compensatie aan te bieden richting volgend seizoen.

 

Intussen heeft Badminton Vlaanderen wel al een aantal belangrijke knopen doorgehakt. De competitie voor dit seizoen wordt vroegtijdig stopgezet. Dit wil zeggen dat de afgelaste ontmoetingen in de huidige periode van 12 tot en met 19 april alsook de nog te spelen ontmoetingen na die datum niet meer zullen plaatsvinden of opnieuw ingepland worden. Badminton Vlaanderen heeft beslist om alle stijgers en dalers te berekenen op basis van de rangschikking na het afsluiten van de heenronde om elke ploeg een gelijk aantal matchen gespeeld te laten hebben. Dit betekent dus dat de rangschikking van de ploegen op eind december 2019 zal gelden voor deze berekeningen. Stijgen en dalen zal exact verlopen zoals het normaal op het einde van het seizoen gebeurt. De finale rangschikking zal later nog gecommuniceerd worden zodat dit voor iedereen duidelijk is.

 

Al onze leden hopen uiteraard zo vlug als mogelijk terug aan de slag te kunnen gaan”.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief