HERNE – Vindingrijk jeugdensemble SPH Crescendo zet alternatieve paaseierenraap op

HERNE – Vindingrijk jeugdensemble SPH Crescendo zet alternatieve paaseierenraap op

Paaseieren_alternatief_1
HERNE – Vindingrijk jeugdensemble SPH Crescendo zet alternatieve paaseierenraap op - © Deschuyffeleer
 

Normaal gezien zou SPH Crescendo, het jeugdensemble van de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving in Sint-Pieters-Kapelle, op zaterdag 11 april zijn traditionele paaseierenraap op de Wippewei hebben laten doorgaan. Het coronavirus heeft daar nu jammer genoeg anders over beslist. Toch wil het jeugdensemble als geëngageerde socio-culturele vereniging niet bij de pakken blijven zitten en pakt het uit met een alternatieve vorm van paaseierenraap.

De jaarlijkse paaseierenraap op de Wippewei en de bijhorende ontmoeting met de paashaas zijn stilaan een traditie geworden voor alle kinderen tot 12 jaar in de streek. Deze keer kan dit gratis evenement evenwel geen doorgang vinden. Er werd dan ook naar een alternatief gezocht en dat kwam te voorschijn uit de toverhoed van Anke Coppens, de jeugdcoördinator van SPH Crescendo.
 
Daar waar eerst gedacht werd aan het zelf maken van mandjes was het Anke Coppens die op de proppen kwam met het idee om een beroep te doen op Choconelly, de gespecialiseerde zaak in chocolade, ijs en geschenken in het centrum van Herne. Zo wil het jeugdensemble ook de lokale handelaars in deze moeilijke tijden wat steunen.
 
Thuis geleverd
 
Praktisch gezien zullen nu de ingeschreven kinderen uit Herne en de grensgemeenten hun paascadeautje thuis geleverd krijgen door Choconelly. Voor de kinderen die buiten die zone wonen wordt een beroep gedaan op de pakjesdiensten van bpost om het cadeautje te laten bezorgen. Op die manier wil SPH Crescendo het paasfeest toch in ere houden en de ingeschreven kinderen toch ook deze keer een lekkere herinnering aan Pasen bezorgen. De inschrijvingen zijn inmiddels wel afgesloten. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief