HERNE – Zonale snelheidsbeperking 50 km/u geldt nu ook in de Terlindenstraat

HERNE – Zonale snelheidsbeperking 50 km/u geldt nu ook in de Terlindenstraat

Terlinden_zone_50
HERNE – Zonale snelheidsbeperking 50 km/u geldt nu ook in de Terlindenstraat - © Deschuyffeleer
 
Zone_50_1
HERNE – Zonale snelheidsbeperking 50 km/u geldt nu ook in de Terlindenstraat - © Deschuyffeleer
 

Nadat tijdens zijn zitting van februari de gemeenteraad het licht al op groen had gezet om de zonale snelheidsbeperking tot 50 km/u in het Herfelings gehucht Terlinden uit te breiden met de druk bereden Terlindenstraat, bracht de gemeentelijke technische dienst recent daartoe de nodige verkeersborden aan.

 

Opletten geblazen

 

Het wordt derhalve voortaan opletten geblazen voor de bestuurders die deze vlotte verbindingsweg met Halle en met de autosnelweg La Hennuyère (A8 – E429) gebruiken. Overigens wordt de Terlindenstraat ook een voorrangsweg ten opzichte van de twee zijstraten die ook vervat zijn in de nieuwe zonale snelheidsbeperking.

 

Het invoeren van de snelheidsbeperking is gebaseerd op het verzoek van enkele buurtbewoners, de categorisering van de wegen en de uitbouw van het bovenlokaal fietsnetwerk.

 

Ook op de BES-as?

 

Tijdens dezelfde zitting pleitte raadslid Paul Beyl namens de fractie Kwadrant+ om in het verlengde van de maatregelen in de Terlindenstraat om uniformiteitsredenen éénzelfde regeling van snelheidsbeperking tot 50 km/u en voorrangsweg ook in te voeren over het kruispunt met de steenweg Asse (N285) op de as Barakkenbergstraat/Ekkelenbergstraat/Scheibeekstraat (BES-as). Burgemeester Kris Poelaert en schepen voor mobiliteit Carina Ricour gaven toen aan in dat verhaal te willen meegaan en in verder overleg de regeling te willen uitwerken.

 

Controles?

 

Het valt nu wel te verwachten dat de politie met snelheidscontroles strikt zal toekijken op het naleven van de 50 km/u-beperking in de Terlindenstraat. Wie niet graag in zijn buidel tast voor het betalen van een boete voor een snelheidsovertreding houdt er zich dan ook best gedeisd en drukt er best niet langer het gaspedaal al te diep in.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief