HERNE – Atlete Hanne Verbruggen dient olympische droom eventjes op te bergen

HERNE – Atlete Hanne Verbruggen dient olympische droom eventjes op te bergen

2
HERNE – Atlete Hanne Verbruggen dient olympische droom eventjes op te bergen - Foto ingezonden
 
1
HERNE – Atlete Hanne Verbruggen dient olympische droom eventjes op te bergen - Foto ingezonden
 
Naamloos
HERNE – Atlete Hanne Verbruggen dient olympische droom eventjes op te bergen - Archieffoto 2018 © Deschuyffeleer
 

Lange afstandsloopster Hanne Verbruggen (26) met haar roots in Sint-Pieters-Kapelle ziet door de coronacrisis haar haast vaststaande selectie voor deelname aan de marathon van de Olympische Spelen Tokyo 2020 althans voorlopig aan zich voorbijgaan. In haar voorbereiding voorzag zij haar selectie de eerstkomende dagen te kunnen afdwingen tijdens de marathon van Wenen, die normaal zijn beslag zou gekregen hebben op zondag 19 april. Maar daar heeft het Covid 19 nu evenwel anders over beslist. Hanne dient haar steven nu te wenden naar de zomer van 2021 om haar olympische droom alsnog toch te kunnen waarmaken.

Al een schitterend palmares
 
Hanne, die pas in 2015 de atletiekdraad daadwerkelijk opnam en zich daarbij toelegt op zowel stratenlopen als crossen als pistewedstrijden om zo toch veel variatie in haar trainingen te kunnen inbouwen, kan inmiddels wel al een schitterend palmares voorleggen. Zo werd zij al Belgische kampioene op de 5000 m en de 10000 m op de piste en ook op de weg wist zij zich al die titel toe te eigenen op de 10 km en in de halve marathon. Verder werd zij dit jaar ook al Vlaams kampioene in de cross op de lange afstanden winnaar van het eindklassement van de CrossCup. Door een off day zag zij evenwel op het Belgisch kampioenschap cross begin maart in Brussel jammer genoeg die titel aan zich ontglippen. Hanne mocht wel ook al twee keer deelnemen aan het Europees crosskampioenschap voor landenteams, dat om de twee jaar wordt georganiseerd. In 2018 werd zij in Herne uitgeroepen tot de sportpersoon van het jaar.
 
Olympische droom
 
Hanne Verbruggen over het nastreven van haar olympische droom:
 
“Van kindsbeen af heb ik altijd al gezegd dat ik ooit wou deelnemen aan de Olympische Spelen. Maar dat was toen een zo-ver-van mijn bedshow dat het eigenlijk tot nu toe nog steeds bij een droom is gebleven. Vorig jaar liep ik voor de eerste keer een marathon in  Dusseldorf in een tijd van 2 u 39'. Mijn tweede marathon liep ik dan in september. Maar door ziek te vallen moest ik al snel die wedstrijd staken. In de winter volgden dan de manches van de CrossCup waar ik onder contract lig en verplicht aan moet deelnemen. Ik kwam telkens als eerste Belgische over de eindmeet. Zo bemachtigde ik op de CrossCup in Roeselare een ticket voor het Europees Kampioenschap Cross in Portugal. Maar ik had in die periode ook al mijn marathon gepland in Valencia. Waardoor ik dus voluit voor die laatste keuze ging. Daar stelde ik mijn tijd gevoelig scherper. Na een hele wedstrijd solo te lopen klokte ik af op 2 u 35', een nieuwe persoonlijke besttijd. Alhoewel ik daar nog veel beter had kunnen lopen hadden de temperaturen me iets gunstiger geweest en ik had kunnen rekenen op enig haaswerk.
 
Selectie in Wenen
 
Ik werk gedurende het hele jaar in functie van..... Naar aanloop van een bepaalde wedstrijd ga ik dan ook meer specifiek trainen. Dit doe ik voornamelijk als ik pistewedstrijden doe. Gedurende het crossseizoen deed ik voornamelijk trainingen die bedoeld waren voor de marathon in Wenen die gepland was op 19 april 2020. Met een limiettijd onder de 2 u 30' 15” zou ik mij daar dan moeten kunnen kwalificeren hebben. Ik vind het bijzonder jammer voor alle atleten die voor die Olympische Spelen in 2021 nu nog zo lang moeten doortrainen zonder wedstrijden en zonder kwalificatiekansen. Ik vind dan ook dat de atletiekbonden zich ook wat flexibel moeten tonen naar de atleten toe.
 
Mentaal knop alweer omgedraaid
 
Dat alles maakte wel dat ik in de eerste week van de lockdown slechts 29 km gelopen heb. Ik had het mentaal moeilijk om me op te laden. Ik sta in het onderwijs en geef nu les via Smartschool. Ik was constant met mijn leerlingen bezig. Naar het lopen toe moest ik wel mentaal de knop omdraaien door tegen mezelf te zeggen 'Nee, Hanne, nu lopen!' Stiekem hoop ik nu nog op het Europees kampioenschap 2020 in Parijs, maar aangezien nu al alle wedstrijden worden afgelast tot en met 1 juni vrees ik dat ik ook daarover een streep ga moeten trekken”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief