HERNE Rabarber’t trakteert residenten en personeel wzc Sint-Felix op appel/rabarbersap

HERNE Rabarber’t trakteert residenten en personeel wzc Sint-Felix op appel/rabarbersap

Herne_rabarber_t_ep
HERNE Rabarber’t trakteert residenten en personeel wzc Sint-Felix op appel/rabarbersap - © Deschuyffeleer
 

In het rijtje van de weldoeners begaan met het wel en wee in het woonzorgcentrum Sint-Felix wil ook Herne Rabarber’t niet ontbreken. Gepakt en gezakt met zo'n 25 liter natuurlijk appel/rabarbersap gingen Dieter, Brent, Jolien en Ingrid aan het inmiddels welbekend vensterluik hun opwachting maken. Ook zij willen zó het personeel en de bewoners meegeven dat er veel aan hen gedacht wordt en dat ook zij hun steentje - zeg maar hun sapje - willen bijdragen om het hartenleed enigszins te verzachten. De tussenpersoon hierbij is Christel Vlassenbroeck. Zij is  nachtverpleegkundige bij Sint-Felix en zal er over waken dat alles ten gepaste tijde zal verdeeld worden.

Tijdens deze corona-crisis wil ook Herne Rabarber’t niet bij de pakken blijven zitten. Alle geplande activiteiten werden uit voorzorg geschrapt of naar een latere datum verplaatst. Maar dit wil niet zeggen dat de werking van de vzw helemaal stil ligt, integendeel.
Eind vorig jaar heeft Herne Rabarber’t, op basis van eigen gekweekte rabarber en appels van de lokale fruittelers, appel-rabarbersap laten persen. Daarnaast diende de vereniging ook een subsidiedossier in bij de Koning Boudewijnstichting en dit in het kader van het project ‘Gemeente voor de Toekomst’. Het dossier werd reeds goedgekeurd en op de agenda staat onder meer  een samenwerking met Out Little Farm, een zorgboerderij uit Kokejane.
Herne Rabarber’t is geen onbekende voor de bewoners van het rusthuis. Een tijd geleden werden alle oudjes al getrakteerd op een woordje uitleg over de werking van de vereniging dat, hoe kan het ook anders, gepaard ging met een gepast hapje en tapje.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief