Okra-HERNE solidair met rusthuisbewoners

Okra-HERNE solidair met rusthuisbewoners

Okra-stfelix_corona__1_
Okra-HERNE solidair met rusthuisbewoners St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Okra-stfelix_corona__2_
Okra-HERNE solidair met rusthuisbewoners St-Felix - Magda Suys -© Deschuyffeleer
 
Okra-stfelix_corona__3_
Okra-HERNE solidair met rusthuisbewoners St-Felix - Marie-Louise Devriese en Kathleen Matthijs - © Deschuyffeleer
 

Dat covid-19 ook in Okra-middens met argusogen wordt gadegeslagen is, gelet op de gemiddelde leeftijd van de leden, meer dan evident. Ook Okra-Herne, en meteen ook alle andere zusterafdelingen dienen thans te roeien met de beperkte riemen die ter beschikking zijn. Als ‘open’ , ‘kristelijke’ , ‘respectvolle’ en ‘actieve’ beweging van en voor 55-plussers blijven zij ondanks de beroerde tijden toch ook vooral het hart op de juiste plaats dragen. Zo betuigde ook Okra-Herne  deze namiddag hun genegenheid, hun steun en hun empathie tegenover hun talrijke leden, vrienden en kennissen die in het woonzorgcentrum Sint-Felix verblijven. Een verkwikkend knuffelkaartje, een lekkernij en vooral ook veel blijken van respect en steun was er ook ten aanzien van het zorgpersoneel die in deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijft geven. Het waren waarnemend directeur Marc Van Nieuwenhove en Kathleen Matthijs, begeleidster wonen en leven,  die de Okra-delegatie met voorzitter Marie-Louise Devriese en secretaris Magda Suys op de bordes mochten ontvangen en in naam van het full-house wisten te bedanken.

Onze vrees
Marie-Louise Devriese: “Ook voor onze leden is het iedere dag opnieuw aandachtig luisteren naar het coronanieuws. Ook wij worden telkens geconfronteerd met informatie die gekoppeld wordt aan grote ellende. Het gaat heel vaak over mensen die zoals wij de kaap van de 65 en zelfs de 75 hebben overschreden en die thans geveld worden door dat onmenselijk virus. Dat nieuws duwt ons met de neus op de feiten waarbij de permanente dreiging om besmet te geraken nooit ver weg is. Ook wij hebben schrik en begrijpen niet altijd de nonchalance waarmee sommige mensen met de overheidsregels omgaan. Wij zijn zelf risicomensen en moeten dubbel voorzichtig zijn. Hoe, waar en wanneer doet ge een besmetting op, vragen velen zich af. Wie zal het zeggen? Thuis blijven, afstand houden en regelmatig de handen wassen zijn daarom enorm belangrijk. Dat doen we zeer goed. Nu ervaren we hoe belangrijk het toch wel is dat wij tijdens onze normale Okra-bijeenkomsten ook verlies en verdriet kunnen delen met elkaar. Telefoneren en/of mailen vervangen geen lijfelijk gesprek en een knuffel. Ook wij denken aan morgen als het allemaal terug beter zal worden. De vraag is natuurlijk wanneer wordt het ‘morgen”.

Ook wist de Okra Herne-leiding mee te geven dat de viering van het 60-jarig bestaan van de afdeling voorzien op dinsdag 25 augustus niet zal/kan doorgaan.
Goed nieuws
Marc Van Nieuwenhove, waarnemend directeur: “Vanuit Sint-Felix is er in de gegeven omstandigheden nog steeds bijzonder goed nieuws te melden. Tot nu hebben we geen weet van enige covid-besmetting noch onder het personeel, noch onder de bewoners. Gisteren was ook het woonzorgcentrum aan de beurt voor die zó verwachtte testen. Op afspraak werden door een aangestelde bedrijfsgeneesheer 56 tests afgenomen. Ieder personeelslid kwam daarvoor in aanmerking. Niettegenstaande de test niet verplicht was dienden alle personeelsleden zich aan. Nu is het wachten op de resultaten die maandag allicht zullen meegedeeld worden”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief