HERNE is dringend op zoek naar vrijwillige naaisters en stoffen voor mondmaskers

HERNE is dringend op zoek naar vrijwillige naaisters en stoffen voor mondmaskers

Mondmaskers_maken___1_
HERNE is dringend op zoek naar vrijwillige naaisters en stoffen voor mondmaskers - © Deschuyffeleer
 

Vanaf 4 mei gaan mondmaskers een belangrijke rol spelen in de afbouwstrategie van de coronamaatregelen. Gebruikers van zowel tram, trein, metro of bus worden dan verplicht  een mondmasker te dragen. Omdat de bevoorrading in mondmaskers nog steeds niet van een leien dakje loopt en om aan de eerste en meest dringende noden van zijn inwoners tegemoet te komen heeft het gemeentelijk bestuur beslist om opnieuw zoveel als mogelijk naaisters aan het werk te zetten om mondmakers te maken.

De Naaimiekes, leden van Ferm, Okra en Vief en ook enkele particulieren hebben hun medewerking reeds toegezegd. Het bestuur is echter meer dan vragende partij om nog meer vrijwilligers warm te maken om daarbij te helpen. Stof, lint en patroon worden bij u thuis geleverd en de afgewerkte maskers worden opgehaald.
De daartoe nodige stoffen en bijkomende attributen werden besteld maar gezien de grote vraag en de tot nu gesloten winkels is een levering niet direct mogelijk. In eerste instantie is het bestuur dan ook niet alleen op zoek naar helpende stiksters en naaisters maar ook naar katoenen lakens en lint.
Wil je mee de handen uit de mouwen steken of de voorraad stof en lint aanvullen neem dan zo vlug als mogelijk contact op met coördinator Linda Thiels op 0473/40 20 54 of via linda.thiels@ocmwherne.be
Hoe de verdeling zal gebeuren wordt later meegedeeld.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief