HERNE - Waanzinnig Weekend geeft voor de eerstkomende editie nu al afspraak in 2021

HERNE - Waanzinnig Weekend geeft voor de eerstkomende editie nu al afspraak in 2021

Ww_afspraak_2021
HERNE - Waanzinnig Weekend geeft voor de eerstkomende editie nu al afspraak in 2021 - © Deschuyffeleer
 

Ook de organisatoren van Waanzinnig Weekend in Herfelingen gooien voorlopig de handdoek in de ring. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juli zal er op de feestweide in de Mollestraat dit jaar dan ook niet veel te beleven vallen. Allicht de meest droevige en meest moeilijke beslissing die de organisatoren in het 22-jarig bestaan van de feesten hebben moeten nemen.

Alsnog te veel beperkingen en onzekerheden
Woordvoerder Ward Nechelput: “Uiteraard hebben ook wij de afgelopen weken niet onder een steen doorgebracht. En jawel, we zagen de bui hangen. Zal het Waanzinnig Weekend 2020 doorgaan? Worden er ons bij een eventuele toelating niet zoveel beperkingen opgelegd die het maken dat het sop de kool niet meer waard is? Wat denkt het gemeentebestuur? Wat doen andere organisatoren van vergelijkbare feesten? Hoe denkt er ons publiek over? Want per slot van rekening organiseren we zo een Waanzinnig Weekend niet alleen voor ons.
Ook al worden er hier en daar wat maatregelen versoepeld tijdens de zomermaanden Waanzinnig Weekend organiseren zoals we dat van plan waren en al twee decennia deden zit er niet in. De maatregelen om afstand te houden zullen ook deze zomer blijven gelden. De impact daarvan op ons evenement is enorm. Het betekent dat de fuiven en het gezellige terras - die als een rode draad door het weekend lopen - niet zouden kunnen doorgaan. We hebben grondig onderzocht of de andere buitenactiviteiten in een afgeslankte versie wel zouden kunnen. Dat blijkt niet het geval. Steeds stuiten we op de hindernis van de onderlinge afstand. Op die manier kunnen we de bezoeker, de mountainbiker, de beachvolleyballer, de trucker en de motorrijder geen enkele meerwaarde bieden en ontbreekt het overal aan gezelligheid. Daarbij komen ook nog de verplichte en moeilijk realiseerbare sanitaire voorzorgsmaatregelen.
In de voorbereiding was het op sponsorvlak ook al niet mogelijk om van een normaal jaar te spreken. De kwestie medewerkers en promotie zou ook niet evident worden. Zeker niet als we zouden moeten wachten tot 8 juni om te horen wat nog wel en wat niet kan.
Alternatieven overwogen
We hebben alternatieven overwogen. Uiteenlopende en creatieve ideeën die eventueel zouden kunnen gerealiseerd worden maar die uiteindelijk niet weerhouden werden omdat ze niet weerspiegelen waar Waanzinnig Weekend voor staat. Ook voor de aanpak van dergelijke activiteiten beschikken we daarenboven niet altijd over de nodige ervaring.
Daarom heeft de motor achter het Waanzinnig Weekend beslist een noodgedwongen sabbatjaar in te lassen en al onze pijlen te richten op het weekend van 16, 17 en 18 juli 2021. Zonder uit te sluiten dat we in extremis nog ergens een gouden ei vinden en dat ook nog uitgebroed krijgen voor ons voorziene feestweekend van dit jaar of eventueel op andere momenten tijdens de zomer. We sluiten niks uit maar beloven evenmin iets. Maar het zou leuk zijn als we iets zouden kunnen doen in en voor Herfelingen. De zomer ziet er ook hier op dit moment behoorlijk grijs en troosteloos uit”.
Waanzinnig Weekend is ook te volgen via deze Facebookpagina.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief