HERNE- Eerste stap ter voorbereiding aan Aquafinwerken in Herfelingen

HERNE- Eerste stap ter voorbereiding aan Aquafinwerken in Herfelingen

Voorbereiding_aquafinwerken
HERNE- Eerste stap ter voorbereiding aan Aquafinwerken in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

In haar meerjarenplan 2020-2025 voorziet de gemeente flink wat geld voor het onderhoud van zijn wegeninfrastructuur. Deze voorziening geldt ook voor het aanleggen op meerdere plaatsen van nieuwe gescheiden rioleringen. Dit om op termijn regenwater zo veel als mogelijk te scheiden van huishoudelijk afvalwater. In die zin zijn de laatste dagen in opdracht van Aquafin van aan de kapel in de Terlindenstraat tot aan de kruising met de Schepdaelstraat opmetingen aan de gang.

Op vele plaatsen in Vlaanderen werkt Aquafin aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met het water. Ze bouwen installaties om rioolwater te zuiveren, vernieuwen bestaande riolen en leggen nieuwe riolen aan waar nodig. In die zin kwamen in de gemeente vorig jaar ook al de Scheibeek- en de Leenstraat aan bod.
De effectieve werken waar althans voor de Terlindenstraat mogelijk ook de realisatie van een fietspad wordt aan gekoppeld, zijn volgens schepen Lieven Snoeks nog niet voor morgen. De planning in die zin maakt gewag van een gefaseerde aanpak die te verwachten is in 2023/2024.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief