HERNE - Michaël Peetermans zet volop in op nieuwe creaties

HERNE - Michaël Peetermans zet volop in op nieuwe creaties

Micha__l_peetermans1
HERNE - Michaël Peetermans zet volop in op nieuwe creaties - © Deschuyffeleer
 

Ook kunstenaar Michael Peetermans is de jongste maanden meer te zien in 'zijn kot' in de Kapellestraat dan elders in het land en in de wereld. Het coronavirus heeft immers ook zijn doen en laten drastisch gehypothekeerd. Zijn handel in kunstwerken draait dan ook op een laag pitje.

Goed netwerk is belangrijk
Michaël Peetermans: “Een kunstenaar als ik moet zijn inkomen halen uit de verkoop. Die verkoop van kunstobjecten is vooral te realiseren via één of meerdere galerijhouders, via deelname aan tentoonstellingen en via de mond aan mond reclame en de positieve feedback die mogelijk is dankzij een goed opgebouwd netwerk. Nu toch al sinds half maart zijn evenwel de galerijen, zeg maar verkooppunten, gesloten en van tentoonstellingen is er ook al geen sprake meer.
'Steek energie in te veranderen wat kan en accepteer wat je niet kan veranderen’ bepaalt thans ook mijn manier van leven. Men doet er dus goed aan om de bijgekomen vrije tijd nuttig te spenderen en zich toe te spitsen en zich voor te bereiden op de tijd na corona, want die zit er ooit ook wel aan te komen. In mijn branche komt het er vooral op aan om uw netwerk goed te verzorgen en zoveel als mogelijk uit te breiden. Mijn werk komt van opdrachtgevers die richtlijnen geven die ik zoveel als mogelijk opvolg en combineer met mijn eigen creativiteit. In dat werkschema dien ik als zelfstandige kunstenaar mijn tijd goed in te delen tussen én prospecteren én realiseren. Wie geen potentiële klanten heeft kan niets verkopen en wie weinig of niets te bieden heeft vindt geen klanten. Vandaar dat mijn handel en wandel zich telkens staaft op een goed evenwicht tussen produceren, prospecteren en het onderhouden van mijn bestaande relaties.
Spelbreker
Corona was dan ook voor mij een grote spelbreker. De hele maand juni had ik twee expo's in Cap d'Ail en Monaco. Al jaren ben ik bezig met het creëren van een netwerk met Nice en Monaco als uitvalsbasis. Corona heeft dan ook mijn goed voorbereid plan voor dit jaar verbrod. Niet alles maar toch een groot stuk zal volgend jaar dienen te worden overgedaan. Ook mijn laatste vernissage was goed voor een interessante opdracht. Maar gezien klantenbezoek er thans niet inzit staat ook hier alles op on hold.
Mijn bijzondere erkentelijkheid bij dit alles gaat evenwel uit naar mijn galerijhouder Hugo Tanghe van Mixart Gallery in Sint-Martens-Bodegem. Ondanks de maatregelen zit hij niet stil te wachten op betere tijden. Van thuis uit levert hij naar best vermogen alle inspanningen om de belangen van al zijn kunstenaars te blijven verdedigen.
Nieuwe creaties
Deze coronatijden betekenen ook dat wij als kunstenaars meer tijd hebben om nieuwe creaties te verwezenlijken. Dat is dan een goede ‘fond de commerce’ voor het moment dat we terug de draad zullen mogen en kunnen opnemen en weer normaal zullen mogen ademen”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief