HERNE - Ook bij Sofie kan je via het internet pintjes bestellen voor later

HERNE - Ook bij Sofie kan je via het internet pintjes bestellen voor later

Dsc07494__1399_x_792_
HERNE - Ook bij Sofie kan je via het internet pintjes bestellen voor later - © Deschuyffeleer
 

Belgen kunnen in deze coronatijden niet meer op café of op restaurant gaan. Heel wat uitbaters van horecazaken zochten inmiddels een plan B om dat verlies aan inkomsten enigszins te compenseren. Daar waar een restaurant zich nog kan toespitsen op het leveren van bestellingen aan huis of afhaal is deze switch voor een café veel minder evident. Toch worden ook voor de kroeg, de bar, de taverne en de herberg met inbegrepen de koffie- en wijnhuizen her en der vernuftige wisseloplossingen uitgedokterd. Ook waardin Sofie van café Terlindenhof op de grens van Herfelingen met Heikruis streeft er zo naar haar zaak na de lockdown te voorzien van een vernieuwd elan.

Sofie Van Belle: “De caféuitbaters zijn heel waarschijnlijk degenen die vanaf de eerste tot de laatste dag van de lockdown hun zaak zullen moeten gesloten houden. Zij behoren dan ook tot de zwaarst getroffenen door de crisis. Ook vanuit onze sector kregen we de laatste weken meer en meer berichten over nieuwe snufjes die uitgedokterd werden om de duizenden cafébazen toch enigszins een hart onder de riem te steken. Bij dit alles staat én voor de cafébazen én voor hun klanten het gebruik van het internet en de smartphone centraal.
Zo bestaat er thans ook voor zaken als Terlindenhof de mogelijkheid zich in te schrijven op internetplatformen die er voor zorgen dat er ook voor de kleinere zaken nog een toekomst beschoren ligt waarin het zeker voor een zelfstandige ook nog de moeite loont een horecazaak open te houden. Want ja, ook de witte kassa, het rookverbod, de veelvuldige alcoholcontroles en nog meer regels en regeltjes uit de laatste jaren zijn niet speciaal in het leven geroepen om de horeca er op vooruit te helpen.
Platformen
In dat aanbod tekende ik in op twee platformen. Een eerste is Café Courage dat uitgaat van InBev. Als de grootste bierproducent ter wereld en de grootste beursgenoteerde onderneming van België wil ook AB Inbev zijn partners ondersteunen in deze moeilijke periode. Via de site Café Courage  kunnen pintjes op voorhand besteld en betaald worden. Voor elke bestelde pint engageert InBev zich een gift te doen die integraal wordt doorgestuurd naar het favoriet café of restaurant. Een tweede platform waar ik heil in zie is HorecaComeback. Via dit platform kan je een waardebon kopen óf een bedrag naar keuze storten. Je steunt er zo de Belgische horeca mee én je hebt meteen ook iets om naar uit te kijken wanneer de horecazaken opnieuw de deuren zullen mogen openen.
HorecaComeback
Cafés steunen via HorecaComeback is heel gemakkelijk via https://horecacomeback.be/nl/steun-een-zaak . In de kolom ‘Zoek op postcode, gemeente of je favoriete zaak’  kom je zo op onder meer Café Terlindenhof terecht. Dan krijg je de mogelijkheid een HorecaComeback-bon  aan te kopen. Na het invullen van alle gegevens krijgt de koper naar keuze ofwel een mail of een bericht op zijn smartphone. Wie niet zo behendig is met zijn smartphone kan  de tegoedbon ook afdrukken en hem dan bij een eerstkomende gelegenheid voorleggen. Ik hou dan zijn kopie bij tot het volledig tegoed is opgebruikt. De bon is geldig tot eind september 2020.
Ik hoop alleszins mijn klanten en ook vele nieuwe gezichten heel binnenkort terug te mogen verwelkomen in mijn café. Voor trouwe klanten valt er dan allicht veel nieuws te vertellen. En als enthousiaste ambassadrice van het Pajottenland sta ik ook maar al te graag ter beschikking van nieuwkomers voor een woordje uitleg over niet alleen ons mooi Groene Kwadrant met zijn ontelbare mooie plekjes maar verder ook over alles wat het zuidwesten van onze provincie toeristisch zoal nog te bieden heeft. In café Terlindenhof is social distancing alvast geen probleem. Er is plaats genoeg voor groot en klein én binnen in het café én op het terras".
Café Terlindenhof is ook te volgen op deze Facebookpagina 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief