HERNE - Zwevende dansvloer nog een opsteker voor de dansafdeling van de academie

HERNE - Zwevende dansvloer nog een opsteker voor de dansafdeling van de academie

Zwevende_dansvloer_herne_juni_2020
HERNE - Zwevende dansvloer nog een opsteker voor de dansafdeling van de academie - © Deschuyffeleer
 
Zwevende_dansvloer_herne_juni_2020_1
HERNE - Zwevende dansvloer nog een opsteker voor de dansafdeling van de academie - © Deschuyffeleer
 

Deze namiddag vielen enkel maar blije gezichten in het danslokaal van  de Hernse afdeling van de Gooikse academie Muziek, Woord en Dans te bespeuren. Na twee jaar voorbereiding was de kogel eindelijk door de kerk. De nieuwe professionele zwevende dansvloer is een feit en uiteraard nu ook klaar voor gebruik. Burgemeester Kris Poelaert en de schepenen Lieven Snoeks en Carina Ricour mochten samen met directeur Sarah Copriau en de dansleerkrachten Geertrui, Leni, Lobke en Barbara als eersten de aanwinst van dichtbij bekijken en zelfs uittesten.   

Directeur Sarah Copriau: “Een professionele dansvloer was echt broodnodig niet alleen om aan de leerlingen en hun leerkrachten de mogelijkheid te bieden optimaal te presteren maar ook om te beantwoorden aan de eisen  van de onderwijsinspectie. In haar doorlichting had die aangedrongen op de plaatsing van zo’n zwevende vloer om onder meer de kwaliteit van de sprongoefeningen te optimaliseren en de kans op blessures te verkleinen. Voor deze nieuwe dansvloer, waar een investering mee gepaard gaat van meer dan 10.000 euro, zijn we het gemeentebestuur dan ook meer dan dankbaar en erkentelijk”.
Zwevende dansvloer
De nieuwe dansvloer, ook wel een zwevende dansvloer genoemd, biedt de dansers een veilig oppervlak om op te werken. Telkens wanneer een danser een beweging uitvoert, worden de gewrichten, spieren, pezen en ligamenten immers zwaar belast. Om die belasting en de harde schokken op te vangen is een zwevende dansvloer dan ook van cruciaal belang. Met zijn schokabsorptie van 67 % zorgt hij er voor dat dansers op een veilige manier kunnen oefenen. Overigens leent de nieuwe dansvloer zich perfect voor zowel klassieke dans als jazzdans of moderne dans.
Eind vorig jaar besliste het college van burgemeester en schepenen een toekomstvisie te laten uitwerken die een kader kan vormen voor ruimtelijke ontwikkelingsinitiatieven in de dorpskern met de omgeving van de site Markevallei, het dorpsplein, het gemeentehuis, het OCMW, het vredegerecht en de dekenij als inzet. In die toekomstvisie is één van de sleutelideeën de renovatie van het vredegerecht en daar op aansluitend de verhuis van de academie naar dit gebouw. “Daarom was het dan ook belangrijk te kiezen voor een dansvloer die verplaatsbaar is van de huidige locatie naar de nieuwe locatie en daarenboven ook nog eens kan uitgebreid worden in een grootte aangepast aan het nieuw danslokaal”, aldus nog de directeur.
In de afdeling dans van de Herne afdeling van de academie wordt wekelijks 20 u les gegeven aan een 80-tal leerlingen opgedeeld in verschillende groepen. Daarbij wordt een volledig dansparcours aangeboden. Vanaf 5 jaar is men er welkom. Na de 4de graad kan men de specialisatiegraad volgen. Er loopt ook een unieke kortlopende cursus ‘danscultuur’ over drie leerjaren.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief