HERNE - gemeentesprokkels

HERNE - gemeentesprokkels

Gemeente_herne_logo1
 

Initiatie tafeltennis 
De gemeenteraad van Herne keurde de aankoop goed van een starterspakket tafeltennismateriaal. Hieraan is een prijskaartje verbonden van nagenoeg 4400 euro. Het pakket bevat een zestal tafels. In april wordt in samenwerking met Bloso dan ook een initiatiecursus opgestart in de sporthal Hernekouter. Op termijn hoopt het gemeentebestuur dat uit de cursus een plaatselijke club ontstaat.

Retributie groenafval
Tegenover de grote hoeveelheid aangevoerd groenafval en de hoge verwerkingskost ervan voert het gemeentebestuur van Herne een retributie in voor aanvoer van groenafval in het containerpark. Dat besliste de gemeenteraad na een gunstig advies van de milieuraad. De betaling zal geschieden door middel van een groenkredietkaart die kan aangeschaft worden in het gemeentehuis of in het containerpark. De regeling treedt in voege op 1 april. De verwerking van het groenafval kostte de gemeente vorig jaar nog 50 000 euro.
 
Gebonden asbest
Vanaf 1 april kunnen de inwoners terecht met gebonden asbest in het gemeentelijk containerpark van Herne. Deze beslissing viel op de jongste gemeenteraad. Kleine hoeveelheden cementgolfplaten en leien worden één keer per jaar gratis aanvaard. Voor grotere hoeveelheden wordt een retributie geheven van 2 euro per golfplaat en van 0,2 euro per kg in zakken van maximum 25 kg.
 
Veilig verkeer aan sporthal
Tijdens de jongste gemeenteraad had de Open VLD-oppositie bij monde van fractieleider Nestor Cochez heel wat vragen over veilig verkeer en veilige speelplaatsen aan en rond het sportcentrum Hernekouter. Burgemeester Kris Poelaert verwees naar een recent plaatsbezoek met de mobiliteitsambtenaar van de politie. Verschillende maatregelen worden dan ook overwogen of in het vooruitzicht gesteld. Zo zou in de verkaveling een snelheidszone 30 km/u worden ingevoerd. Nog dit voorjaar zou het speelplein met beplantingen en met een omheining worden afgebakend. Ook wordt gedacht aan het inplanten van een snelheidsremmer voor het kruispunt met de Stationsstraat. Aan hetzelfde kruispunt zou een stop-teken wel meer aangewezen zijn. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief