HERNE – Scherpstraat pronkt met haar nieuw asfaltkleedje

HERNE – Scherpstraat pronkt met haar nieuw asfaltkleedje

Scherpstraat_in_nieuw_kleedje
HERNE – Scherpstraat pronkt met haar nieuw asfaltkleedje - © Deschuyffeleer
 

Nu zaterdag wordt de Scherpstraat opnieuw opengesteld voor alle verkeer en zijn vanuit die weg de Imbeekstraat, de Boesmolenstraat, de Lorengstraat en de Groeneboom dan ook terug vlot bereikbaar. Ook het openbaar vervoer met de lijn 161 Geraardsbergen/Leerbeek herneemt dan zijn gangbaar traject. De belangrijke verbindingsweg tussen de centra van Herne en Tollembeek kreeg de afgelopen dagen een nieuw kleedje aangemeten. Het asfalt voorheen werd afgefreesd en vervangen door een nieuwe onder- en toplaag.

Het vernieuwen van het wegdek in de Scherpstraat was het sluitstuk van de reeks onderhoudswerken die vorig en dit jaar ook te beurt vielen aan onder meer de Kouterstraat,  Druimeren, de Molenstraat, de Weverstraat en de Markstraat/Donkerstraat. In de lente van toekomend jaar dan komt zo ook het verbeteren van het wegdek in de Druimerenstraat aan bod. Ook zijn dan rioleringswerken in een uitvoering door Fluvius voorzien in de Leenstraat en de Kleine Leenstraaat.

Ook voor de Kromstraat wordt er gewerkt aan een adequate oplossing. De Kromstraat is gelegen tussen de Warlokkestraat en de Aerebeekstraat en heeft als particulariteit dat op haar tracé geen enkele aangelande woning aanwezig is. Dit en het mooie stukje natuur dat zij onopvallend, voorzichtig en in alle rust doorkruist maakt haar dan ook tot één van de echte groene parels van het Groene Kwadrant. En om die parel in ere te houden wil het gemeentebestuur de Kromstraat nu voorzien van een alternatieve facelift waarbij enkel de zachte recreant en het landbouwverkeer nog zullen welkom zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief