HERNE/BEERSEL – Kunstexpo Art Valley on Tour in Herisemmolen

HERNE/BEERSEL – Kunstexpo Art Valley on Tour in Herisemmolen

Herisem__avv_on_tour
HERNE/BEERSEL – Kunstexpo Art Valley on Tour in Herisemmolen - Deschuyffeleer
 

De Herisemmolen of de voormalige kartonfabriek Winderickx op de grens van Alsemberg met Dworp herbergt tijdens het weekend van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober een kunstexpo van 'Art Valley on Tour'. Art Valley is de welbekende kunstoase van Joëlle Van Oers en Johan Laurent in het zuidwestelijk uithoekje van het Pajottenland in Sint-Pieters-Kapelle. Naast werken van elf gepassioneerde kunstenaars uit verschillende hoeken van België stelt Art Valley zelf ook werken van vijf kunstenaars voor waarmee nauw wordt samengewerkt. Het uniek kader staat alleszins mede borg voor een hoogwaardige tentoonstelling.

Bovenop de tentoonstellingen in de beeldentuin en in de galerij ten huize zet Art Valley vanaf dit jaar ook tentoonstellingen op meerdere locaties buitenhuis op. De komende expo in de Herisemmolen is daar dan nu ook een uitloper van.

Kunst toegankelijk maken

Het was in 2011 dat Joëlle en Johan Art Valley opstartten als een leuke locatie voor kunstevents in open lucht. Mede door de studies van Joëlle als galerijhoudster werd mettertijd ook besloten hun woonkamer in te richten als een attractieve kamergalerij en hun tuin als een heuse beeldentuin. En inmiddels vult het format van Art Valley on Tour het kunstzinnig plaatje van het koppel in zijn totaliteit aan. Joëlle: “Onze visie bestaat er overigens in kunst toegankelijk te maken voor alle publiek in een aangename authentieke omgeving en dit in een gemoedelijke sfeer met een kwaliteitsvolle aanpak”. 

De deelnemende kunstenaars zijn Nadine Ackermans, Emmanuel Bellemans, Danny Boterdael, Kaatje Grauls, Gaëtano Grisafi, Patrick Jacquemijns, Luc Van Ruysevelt, Sonja Segers, Marie-Esther Verheyen, Liliane Van der Elst en Anne-Marie Van der Vennet. Zij stellen schilderijen, beeldhouwwerken en keramiekcreaties tentoon. De kunstenaars waarvan Art Valley zelf werken voorstelt zijn Cynthia Evers, Jehan Versluys, Edmundo Solari, Dominique Cambon en Barbara Vos.

De vernissage van de expo in aanwezigheid van de kunstenaars is op vrijdag van 19u tot 22u. Op zaterdag is de tentoonstelling toegankelijk van 16u tot 21u, op zondag van 13u tot 18u, uiteraard steeds in coronaproof-omstandigheden.

Overigens verwelkomt Art Valley in hun kunstcentrum tot en met 01 november ook nog graag bezoekers op de tentoonstellingen van werken van de materiekunstenaars Ariane Bosquet en Philippe Kesseler in de galerij en van sculpturen van een twintigtal kunstenaars in de eigen  beeldentuin Heydestraat 6 1541 Sint-Pieters-Kapelle - 076 469 465

Meer info  via deze website en Facebookpagina.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2020
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief