HERNE – Komende Gedichtendag in een aangepast jasje

C21

HERNE – Komende Gedichtendag in een aangepast jasje

Gedichtendag_herne_2021
HERNE – Komende Gedichtendag in een aangepast jasje - © Deschuyffeleer
 

Door de bijzondere omstandigheden rond de aanhoudende coronacrisis wordt de komende Gedichtendag op donderdag 28 januari om 20u in een aangepast kleedje gestoken. Naast aanpassingen aan de organisatie van de eigenlijke Gedichtenavond in de bibliotheek zelf wordt er thans ook al een oproep gedaan naar deelnemers om al vóór 1 december een zelfgeschreven gedicht in te dienen. Die gedichten zullen dan op raamaffiches worden afgedrukt om her en der in de gemeente uit te hangen.

Iedereen die een zelfgeschreven gedicht van maximum 4 strofen van ieder ongeveer 4 regels instuurt mag alleszins zijn of haar gedicht ook komen voordragen op Gedichtendag zelf in de bibliotheek. Die aangeleverde gedichten zullen evenwel vooraf ook al in het gemeentelijk straatbeeld verspreid worden om mee de aandacht van te vestigen op Gedichtendag als voorbode van de jaarlijkse Poëzieweek. Overigens mag iedereen zich voor Gedichtendag zelf ook al aanmelden voor het voordragen van een gedicht van zijn of haar keuze.

Schepen voor cultuur Sandra Dero: “Toekomend jaar is het thema van ook onze Gedichtendag 'Samen' net zoals trouwens overal in Vlaanderen en Nederland. Gedichtendag wordt zo al bij ons, overigens met veel succes, voor de 13de keer opgezet. Daarbij kunnen de liefhebbers van het genre dan ook volop genieten van een sfeervolle poëzieavond. We zorgen er zeker voor dat de leerlingen van de Hernse afdeling van de woordacademie en de leerlingen van de derde graad van de basisscholen ook dit jaar betrokken kunnen worden, al zal het op een andere manier zijn. De maximumcapaciteit van de bibliotheek is immers beperkt. Later geven we heel zeker een overzicht van de na te leven voorschriften. We doen evenwel nu al een warme oproep om gedichten te schrijven zodat we deze tijdig kunnen laten drukken”.

Info en tijdig inschrijven via nelly.wijns@herne.be (02/397.11.72). Gedichtendag is een organisatie van de werkgroep Gedichtendag in samenwerking met het gemeentebestuur en de bibliotheek. Gangmaker is Maurits van Liedekerke.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 23 apr 2021

archief