HERNE – Bepaal mee de 10 plaatselijke bezienswaardigheden die een QR-code verdienen

HERNE – Bepaal mee de 10 plaatselijke bezienswaardigheden die een QR-code verdienen

Qr_code_herne
HERNE – Bepaal mee de 10 plaatselijke bezienswaardigheden die een QR-code verdienen - © Deschuyffeleer
 

Hernenaren kunnen voor maandag 16 november mee bepalen welke 10 bezienswaardige locaties in hun gemeente een QR-code met bijhorende informatie verdienen om te allen tijde actuele relevante informatie te kunnen aanbieden aan langskomende bezoekers. Die informatie moet dan zowel de eigen inwoners als bezoekers in de gemeente meer kennis bijbrengen. En zo worden dan ook de mogelijkheden van het plaatselijk toerisme mee gepromoot.

Erfgoedcel Pajottenland/Zennevallei en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei sloegen eerder de handen in elkaar om op een uniforme manier informatie te ontsluiten bij bijzondere plekken in de streek. Zo komt dus ook Herne hiervoor in aanmerking.

Er werd beslist te werken met QR-codes. Dit zijn de inmiddels welbekende symbolen waar een bron van informatie achter schuilt. Door het gebruik ervan kan dan extra informatie over een bepaalde plaats of object ontdekt worden zonder de visuele verstoring van een groot informatiebord. Aangezien de tekst die achter de code schuilt bovendien gemakkelijk kan aangepast worden zal die informatie ook niet meer zo vlug verouderd zijn.

In het kader van de eerder door Leen Van de Weghe uitgestippelde Molenwandelroute langs (inmiddels evenwel verdwenen) molens staat het inmiddels reeds vast dat er QR-codes komen aan het Dominicanessenklooster, de Buitenmolen, de Heizelmolen, het Konijnenbos, de molen Garenne, de Smeiersmarkmolen en het wandelpad aan het klooster.

Keuzemogelijkheden

Voor het mee weerhouden van de 10 bijkomende bezienswaardigheden in Herne meende het  dagelijks bestuur van het adviesplatform Vrije Tijd nu een beroep te kunnen doen op de medewerking van de inwoners. Welke monumenten, landschapsparels, gebouwen,...verdienen volgens hen dan ook zeker een QR-code? Kiezen kan uit het kartuizerklooster, de Boesmolen, monument champetter (SPK), monument kartuis (centrum), St-Niklaaskerk (Herf), Onze-Lieve-Vrouwekerk (Kok), St-Petrus en Pauluskerk (centrum), St-Pieterskerk (SPK), oorlogsmonument kerk SPK, oorlogsmonument kerk Herf, oorlogsmonument Patriot, oorlogsmonument Heldenplein (centrum), Fondatel, kubus Pieter (Herne), kubus Icarus (Kok), kubus Mayken (Herf), kubus Dulle Griet (SPK), de Stomme Kapel (Herne), kunstwerk Bunny (Herf), het Markpad en het vroeger kruisbeeld aan het kruispunt Boulevardstraat/Geraarsbergsesteenweg.

Voorkeur uitdrukken kan voor maandag 16 november via deze gemeentelijke webpagina.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2020

archief