HERNE - Het wordt duimen voor Freddy Danau in The Voice Senior

C21

HERNE - Het wordt duimen voor Freddy Danau in The Voice Senior

Freddy_danau-7455_ep1
HERNE - Het wordt duimen voor Freddy Danau in The Voice Senior - Foto: Freddy Danau - opname 6 januari 2020 VTM-studio Vilvoorde - © VTM
 

Het tweede seizoen van de VTM-zangwedstrijd The Voice Senior schiet op gang nu vrijdag 20 november om 20u40. Die muzikale talentenjacht bij zestigplussers belooft ook deze keer weerom een muzikaal hoogstandje te worden en neemt de talrijke liefhebbers van het genre opnieuw vier weken wervelend mee op sleeptouw. Hoe en wie er in de voetsporten treedt van John Leo, de winnaar van het eerste seizoen in mei 2019, blijft alsnog een goed bewaard geheim dat uiteindelijk pas half december ontsluierd wordt. Herfelingenaar en thans Hernenaar Freddy Danau als ‘eentje van bij ons’ overleefde de préselecties en is alvast één van de 22 geselecteerde kandidaten.. Supporteren voor die streekgenoot is dus de boodschap.

Het eerste seizoen van The Voice was op gebied van Vlaamse kijkcijfers telkens goed voor een top-3. De presentatie wordt verzorgd door An Lemmens. Onder de deelnemers is er deze keer dus ook talent uit eigen streek. In de aflevering van vrijdag 27 november, de tweede in de rij,  doet zo ook Freddy Danau zijn uiterste best om de coaches Walter Grootaers, Sam Gooris, André Hazes en Karen Damen te overtuigen van zijn zang- en muzikaal talent. Freddy Danau is overigens de gangmaker en de hoeksteen van de populaire muzikale formatie Sanseveria.

Muzikale duizendpoot Freddy Danau begon 50 jaar geleden muziek te spelen in Herfelingen met de Robins die John Horton begeleidden en later onder de leiding van Freddy Thollebeek overstapten naar Paul Severs en zijn Criminals. Sanseveria als duo met Claudine Roobaert werd 25 jaar terug opgericht. In 2015 dan werd het duo samen met allrounder Hedwig Jacobs een bijzonder gewaardeerd muzikaal trio.

Freddy Danau: “Dit was mijn tweede deelname aan de préselecties van The Voice Senior. Hiermee was ik één van de 600 deelnemers. Uit mijn ervaring van vorige editie en ook uit deze heb ik niet alleen veel geleerd, ik heb er ook nog volop van genoten. Zo is de professionele omkadering die je daar krijgt onbetaalbaar. Je repeteert met één van de beste orkesten van het land onder de leiding van Hans Francken, pianist bij Clouseau. De stemtraining krijg je dan weer van topmadam Ibernice Mac Bean en alle leden van de productie zorgen ervoor dat je in optimale omstandigheden dit avontuur kan beleven. Ik ben sowieso al een gelukkig man omdat ik behoor tot de ‘uitverkorenen’ die heeft mogen proeven van het camerawerk en dat is pas ‘echt’ genieten”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief