HERNE - Niemand is ooit arm geworden door te geven!

C21

HERNE - Niemand is ooit arm geworden door te geven!

Beir_n_van_jeir_n_tooverschotje
HERNE - Niemand is ooit arm geworden door te geven! - © Deschuyffeleer
 

Fien, Merel en Laïs zijn drie dappere en sociaal bewogen ladies in de Hernekouter die zich onder de vleugels van de vriendenkring 'Beir’n van Jeir’n' inzetten voor dorpsgenoten die het in deze beroerde coronatijden nog moeilijker hebben dan anders. Via een inzameling van basisproducten die loopt tot 22 december willen zij het aanbod van Tooverschotje een duwtje in de rug geven. Daartoe doen zij nu een beroep op ieders vrijgevigheid. Zij treden alvast Anne Frank bij: “Niemand is ooit arm geworden door te geven!”. Ook minderbedeelden een aangename feestperiode bezorgen is dan ook steevast hun voornemen en hun doelstelling.

In volle zomer ging Tooverschotje open. Tooverschotje is een pop up-voedingswinkel die bevoorraad wordt door handelaars in de streek en die gratis voedingswaren ter beschikking stelt van inwoners met weinig financiële armslag. Tooverschotje is een privé-initiatief dat nauw samenwerkt met de gemeentelijke dienst Maatschappelijk Welzijn. Het winkeltje is te vinden in het voormalig jeugdhuis aan de parking achter het gemeentehuis. De unieke naam Tooverschotje legt de nadruk op ‘toveren met overschotjes’.

Om hun project concreet te maken stellen de drie dames op de oprit van woning Hernekouter nr 10 een box ter beschikking waar iedereen volkomen anoniem zijn ‘bijdrage voor het goede doel’ kan deponeren.  Zaken die zij er heel graag zouden in vinden zijn producten waar zowel ouders als hun kinderen kunnen van genieten.  Uiteraard mogen de presentjes niet voorzien zijn van een verlopen houdbaarheidsdatum. Zo komen vooral en onder meer in aanmerking: koffie, thee, deegwaren, suiker, melk, chocopasta, honing, cornflakes, conserven, koekjes, snoep en chocolade. 

Fien, Merel en Laïs kijken alvast nu al uit naar wat gul Herne zoal te bieden heeft.

Van Fien Vanobbergen, Laïs Chevalier, Merel Maesfranckx en van nog zovele anderen krijgen de 'gevers' alvast op voorhand een dikke ‘MERCI’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief