(H)echt HERNE genomineerd voor provinciale toerisme award Streekidentiteit

C21

(H)echt HERNE genomineerd voor provinciale toerisme award Streekidentiteit

_h_echt_herne_genomineerd_voor_provinciale_toerisme_award_streekidentiteit_1
(H)echt HERNE genomineerd voor provinciale toerisme award Streekidentiteit - © Deschuyffeleer
 

Recent geraakten de nominaties van de vakjury voor de provinciale toerisme awards 2020 bekend. In de categorie 'Streekidentiteit' is (H)echt Herne met voorzitter William De Ridder en secretaris Joris Verreycken één van de drie weerhouden kandidaten. De uitslag wordt bekendgemaakt op zaterdag 5 december in een rechtstreekse live-uitzending om 20u zowel op Ring-TV als op ROB-tv. De andere twee genomineerden in de categorie zijn het KANA bier dat gebrouwen wordt met Opwijkse hop en de muzikaal- literaire wandelingen van Wesp vzw in Zichem, de heimat van 'De Witte' van Ernest Claes. Het hoeft geen verder betoog dat zo'n nominatie daadwerkelijk bijdraagt tot het promoten van het plaatselijk toerisme en mede de lokale horeca en handel te goede komt.

Een positieve boodschap

Met het jaarlijks toekennen van de awards wil Toerisme Vlaams-Brabant alvast, zeker ook in deze moeilijke coronaperiode, aan de hand van mooie en originele toeristische projecten toch ook nu een positieve boodschap naar de sector overbrengen. Ondanks alles zijn ook dit jaar immers sommige organisaties en diensten op de markt gekomen met nieuwe ideeën, nieuwe projecten en creaties die zo belangrijk en eigen zijn aan de toeristische sector. Zulke initiatieven wil Toerisme Vlaams-Brabant dan ook maar al te graag in de kijker plaatsen met de verwachting dat die dan tevens een hoopgevend en inspirerend voorbeeld voor anderen zouden zijn. De awards worden uitgereikt in de categorieën 'Erfgoed', 'Innovatieve en duurzame projecten', 'Inclusie' en 'Streekidentiteit'. Via een televoting tijdens een live-uitzending zullen de kijkers ook kunnen mee bepalen wie van de voorgestelde 'ambassadeurs' de publieksprijs in de wacht sleept.

Landschapskubussen centraal 

De nominatie kwam er op aangeven van het gemeentebestuur en het adviesplatform 'Vrije Tijd'. Voor het indienen van de aanvraag luidde de uiteindelijke motivering vanuit (H)echt Herne in grote lijnen:

“Als een vereniging van geëngageerde inwoners van het Groene Kwadrant heeft (H)echt Herne in enkele jaren tijd verschillende landschapskubussen ontworpen en gebouwd. Die kubussen bevinden zich op strategisch gekozen plaatsen waar de bezoeker, wandelaar, fietser, … kan verpozen en genieten van de natuur, de rust en het zicht. Naast wandelaars, fietsers, ruiters wordt ook geopteerd mountainbikers aan hun trekken te laten komen langsheen de kubussen. Herne was overigens in die zin nog een maagdelijk witte vlek in het MTB-landschap".

Toerisme Vlaams-Brabant heeft een video in de afspeellijst Toerisem Awards Vlaams-Brabant 2020 geplaatst  Wie de vijfde award wint bepaalt u mee!  #ToerismeAwards2020

De genomineerden
in de categorie ‘Erfgoed’: AfricaMuseum, het MOT en Poppr
in de categorie 'Innovatieve en duurzame projecten':  Brouwerij de Coureur, M Leuven en Proppr
in de categorie 'Inclusie': Kasteel van Gaasbeek, Sportimonium en AfricaMuseum
in de categorie 'Streekidentiteit': Kana, (H)echt Herne en Muzikale wandelingen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief