HERNE – Soep op de Stoep deze keer anders dan anders

C21

HERNE – Soep op de Stoep deze keer anders dan anders

Soep_op_de_stoep_2020_ep
HERNE – Soep op de Stoep deze keer anders dan anders - Archieffoto © Deschuyffeleer
 

Ook het Herfelings team van de jaarlijkse actie Soep op de Stoep kijkt deze keer met veel droefheid naar de zondag vóór Kerstmis. Die dag is immers nu toch al vele jaren voorbehouden aan die actie van Welzijnszorg. Hierbij worden de talrijke kerkgangers na de misviering uitgenodigd om bij een leuke nababbel te genieten van een lekkere kop zelfgemaakte soep. Het vrijblijvend duitje als wederdienst maakt daarbij dan een welgekomen duwtje in de rug uit in het kader van de strijd  ‘Samen tegen Armoede’. Omwille van het almaar aanhoudend coronavirus kan die actie dit jaar jammer genoeg niet doorgaan.

Onbetaalbaar wonen

‘Soep op de Stoep loopt elk jaar tijdens de advent en wordt dan ook vanuit het bisdom sterk  behartigd. Als één van zijn pijlers wil Welzijnszorg onder meer in eigen land meewerken aan een toekomst zonder armoede en legt dit jaar daarbij de focus van zijn  campagne op ‘Onbetaalbaar wonen is onaanvaardbaar’. Daarmee wil de organisatie aangegeven dat voor één op vijf huishoudens wonen in een goede woning onbetaalbaar is.

Petitie

Soep op de Stoep wordt in Herfelingen gedragen door vrijwilligers in de schoot van de parochie. Dit zijn onder meer Adeline, Marguerite, Germaine, Jeanne, Emilienne, Annie en Bernadette.

Adeline Vansnick: “Nu beseffen we meer dan ooit dat we in onzekere tijden leven en niet alles in de hand hebben. Deze campagne focust inhoudelijk op het belang van ons ‘kot’. Als je er maanden in opgesloten zit dan besef je meer dan ooit hoe belangrijk je thuis is. Alle pijnpunten worden heel zichtbaar als je er niet kunt aan ontsnappen. Dat voel je en ervaar je ook materieel en praktisch. Bij Welzijnszorg wordt dit al gauw duidelijk. Er is het probleem van mensen die geen huis hebben, de dak- en thuislozen. Er zijn mensen voor wie de huurprijzen te hoog zijn en het inkomen te laag. Met wat overblijft kun je nauwelijks nog menswaardig leven. Veel te veel mensen zijn bovendien slecht en te krap gehuisvest”.

“Ga mee de uitdaging aan en onderteken mee de petitie omdat onbetaalbaar wonen echt onaanvaardbaar is. Samen tegen armoede, samen tegen corona, samen voor betaalbaar wonen, want iedereen heeft recht op een goed en betaalbaar kot. Welzijnszorg Herfelingen roept dan ook iedereen op de petitie voor een beter woonbeleid te tekenen. Hierbij kan de ondertekenaar meebouwen aan een wolkenkrabber. Ook met uw stem dan kan Welzijnszorg naar de bevoegde minister stappen”, luidt dan ook de warme oproep van Adeline..

De petitie kan je tekenen op WZZ.BE . Ook financiële steun is welkom op rekening Welzijnszorg BE21 0000 0000 0303 met de gestructureerde mededeling +++201/1000/14626+++

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief