HERNE – Kerstdiner voor minderbedeelden werd vervangen door afhaalmaaltijd

C21

HERNE – Kerstdiner voor minderbedeelden werd vervangen door afhaalmaaltijd

Kerst_ocmw_herne
HERNE – Kerstdiner voor minderbedeelden vervangen door afhaalmaaltijd - © Deschuyffeleer
 

Dit jaar mocht ook de sociale dienst van het openbaar centrum van maatschappelijk welzijn geen spetterend kerstdiner organiseren voor de iets minder bedeelden in de gemeente. Boosdoener hierbij was uiteraard het coronavirus. Als wisseloplossing werd gekozen voor een afhaalsysteem.  Deze namiddag was het dan ook behoorlijk druk aan de balie van Tooverschotje. Nagenoeg 70 belangstellenden schoven aan.

Sandra Dero, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst: “Ons doelpubliek zijn mensen die om de ene of andere reden moeten zien rond te komen met een beperkt budget. Het gaat hoofdzakelijk om mensen die leven van een leefloon, die onder budgetbeheer of budgetbegeleiding vallen of die alleenstaand zijn. Misschien nog meer dan veel anderen hebben ook zij in deze sombere en beladen coronadagen recht op wat troost en gezelligheid. De vorige jaren werden zij samen met hun kinderen getrakteerd op een smakelijk kerstdiner ingekleed met een flinke portie kerstvreugde en warme vriendschap. Voor Kerst 2020 is dit niet mogelijk. Onze wisseloplossing mag dan weliswaar allerminst tippen aan de gezellige en hartelijke ontvangst van de vorige jaren, toch wisten al onze beschermelingen het concept en onze inzet te waarderen.  Samen met hen hopen we dan ook dat met Kerst 2021 het coronaleed goed en wel tot het verleden zal behoren en dat gezellig feesten dan teug zal mogelijk zijn”.  

De leden van de 33 betrokken gezinnen gelukkig maken met een voortreffelijk driegangen afhaalmaaltijd kon enkel gebeuren met de gewaardeerde steun van Tartino en Choconelly uit Herne, rôtisserie Jan Maes uit Sint-Pieters-Kapelle, bakkerij Vansnick uit Herfelingen en Vinof uit Duffel.

Voor de organisatie en de bedeling kreeg schepen Sandra de hulp van onder meer maatschappelijk werkster Greet Rozeboom.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief