HERNE – OCMW steekt riem onder het hart van Sint-Felix- en Zonnestraalbewoners

C21

HERNE – OCMW steekt riem onder het hart van Sint-Felix- en Zonnestraalbewoners

Kerst_nieuwjaar_ocmw_2020__2_
HERNE – OCMW steekt riem onder het hart van Sint-Felix- en Zonnestraalbewoners - © Deschuyffeleer
 
Kerst_nieuwjaar_ocmw_2020__3_
HERNE – OCMW steekt riem onder het hart van Sint-Felix- en Zonnestraalbewoners - © Deschuyffeleer
 
Kerst_nieuwjaar_ocmw_2020__4_
HERNE – OCMW steekt riem onder het hart van Sint-Felix- en Zonnestraalbewoners - © Deschuyffeleer
 
Kerst_nieuwjaar_ocmw_2020__1_
HERNE – OCMW steekt riem onder het hart van Sint-Felix- en Zonnestraalbewoners - © Deschuyffeleer
 

Uitzonderlijk waren dit jaar de bordes van het woonzorgcentrum Sint-Felix  voor schepen Sandra Dero en administratief medewerker Linda Thiels de ontmoetingsplaats voor het traditioneel eindejaarsbezoek van de delegatie van het OCMW. Voor de gelegenheid waren de bezoekers wel ook deze keer gepakt en gezakt met voor iedere bewoner een geschenk. Dat werd met veel genegenheid aangeboden om zó daadwerkelijk kenbaar te maken dat ook het voltallig OCMW-personeel bij deze  bizarre coronaomstandigheden alle bewoners bij de nakende start van het nieuwe jaar een hart onder de riem wil steken en hen moed wil inspreken om vol te houden. Het waren algemene directeur Marc Van Nieuwenhove en de verantwoordelijke voor de animatie Kathleen Matthijs die de geschenken in ontvangst namen.

“Het richtpunt van ons woonzorgcentrum is  dat wij een humane, hoog kwalitatieve en toegankelijke dienstverlening in een thuisvervangend milieu willen bieden aan zowel valide, semi-valide als zwaar zorgbehoevende ouderen”, lichtte de algemene directeur toe.

Bijkomende assistentiewoningen

Wzc St-Felix telt 60 woongelegenheden, 63 medewerkers, 4 kortverblijfkamers en 13 assistentiewoningen. Het beschikt over 60 woongelegenheden met 14  woongelegenheden die zich richten zich tot valide, semi-valide en zorgbehoevende ouderen die omwille van hun persoonlijke thuissituatie of hun gezondheid niet meer in staat zijn volledig zelfstandig te leven en met 46 woongelegenheden dan weer zijn bestemd voor zwaar zorgbehoevende ouderen die om gezondheidsredenen en sociale redenen het bijzonder moeilijk hebben om thuis te blijven. Binnen de 13 assistentiewoningen kunnen ouderen zelfstandig wonen en volgens wens of in geval van nood een beroep doen op crisis- en overbruggingszorg, maaltijden en andere services. In de loop van 2021 voorziet St-Felix ook nog het instapklaar zijn van de nieuwbouw met 38 bijkomende assistentiewoningen.

Ook in St-Felix leven de directie en het personeel dezer dagen met een permanente benauwdheid het coronavirus binnen te halen. “Daar hebben we de laatste maanden moeten mee leren leven”, gaf  Marc Van Nieuwenhove aan. “Tot nu en dankzij de fenomenale inzet én van ons personeel én van de bewoners en hun zorgdragers is ons centrum nog altijd coronavrij. Waarschijnlijk is dit gedeeltelijk te wijten aan de scrupuleuze aanpak en de vele voorzorgsmaatrelen maar heel waarschijnlijk heeft de factor ‘geluk’ hier ook een flink aandeel in. Onze aller wens voor 2021 is dan ook heel eenvoudig: laat die coronakelk aan ons voorbijgaan”.

Zonnestraal

Na hun bezoek aan het wzc St-Felix hadden de dames van het OCMW ook nog afspraak ten huize Zonnestraal in het centrum van Herfelingen. Ook daar werd voor ieder van de 18 residenten aan de voordeur een pakketje met zakdoekjes, speculaas, handzeep, een bladwijzer LOGO Zenneland, een theelichtje met ledlamp en de traditionele druivelaar overhandigd.

In beide instellingen was, naast de gebruikelijke wensen,  de boodschap van de schenkers dan ook duidelijk: “We hopen stellig dat er met de volgende Kerst en Nieuwjaar terug ‘normaal’ zal kunnen gefeest en gevierd worden en dat het coronavirus ons dan niet meer noopt tot deze saaie en onpersoonlijke aangelegenheden”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief