HERNE – Matthias Van Houdenhove is de nieuwe directeur Bewonerszorg in Sint-Felix

C21

HERNE – Matthias Van Houdenhove is de nieuwe directeur Bewonerszorg in Sint-Felix

Matthias_van_houdenhove___1_
HERNE – Matthias Van Houdenhove is de nieuwe directeur Bewonerszorg in Sint-Felix - © Deschuyffeleer
 
Matthias_van_houdenhove___2_
HERNE – Matthias Van Houdenhove (rechts) is de nieuwe directeur Bewonerszorg in Sint-Felix - Algemeen directeur is Marc Van Nieuwenhove (links) - © Deschuyffeleer
 

Woonzorgcentrum Sint-Felix heeft sinds kort een nieuwe directeur ‘Bewonerszorg’. Matthias Van Houdenhove (49) volgt in die functie Marc Van Nieuwenhove op die in juni in opvolging van Wouter Van Audenaarde algemeen directeur werd. St-Felix behoort tot de vzw Solidum, een groep woonzorgcentra die samenwerkingsakkoorden bundelt tussen een achttal door de overheid erkende woonzorgcentra in Vlaams-Brabant waaronder ook St-Augustinus in Halle en H. Vander Stokken in Pepingen.

Een beetje als thuiskomen

In Sint-Felix voelt Matthias zich ‘een beetje als thuiskomen’ want als zoon van kinesist Luc Van Houdenhove heeft hij mooie herinneringen aan én de Aerebeek én de ‘nonnekesschool’ én de Chiro én FC Herne. Ook papa Luc was overigens destijds als zelfstandige kinesist geregeld in St-Felix te vinden. Matthias startte zijn carrière in de zorg als verpleegkundige in het centrum H. Vander Stokken in Pepingen om na een jaar hoofdverpleegkundige te worden in een woonzorgcentum in Ukkel. Na acht jaar zette hij zijn carrière dan verder in het AZ Sint-Maria in Halle waar ook het oprichten van de Locomotorische Revalidatie zijn signatuur draagt.

Een kwaliteitsvolle dienstverlening

Matthias Van Houdenhove: “Als directeur Bewonerszorg maak je deel uit van het plaatselijk  managementteam. Je behartigt hoofdzakelijk materie waarbij de zorgbehoevende, zijn familie en de zorgverleners centraal staan. Kernpunten hierbij zijn aandacht, bescherming, veiligheid, toezicht en toewijding. Samen met je collega’s ben je een spil en sta je mee in voor het bieden van een kwaliteitsvolle en betrouwbare dienstverlening. ‘Binnenmuurs’ sta je in voor de controle van de zorgverlening en zorg je ervoor dat de voorgeschreven kwaliteitsnormen gerespecteerd worden. Je waakt er tevens over dat het personeelsteam respectvol en efficiënt omgaat met de bewoners en hun familie.

De laatste jaren is gebleken dat de zorg voor kwaliteit in toenemende mate een centraal thema is geworden voor het management van woon- en zorgcentra. Dat er kwaliteit geleverd moet worden is een vanzelfsprekendheid. De woon- en zorgcentra zijn, zonder enige twijfel, cruciale instellingen geworden in het dagelijkse leven. Men kan zelfs stellen dat, gezien de vergrijzing van de bevolking, deze instellingen alsmaar belangrijker zullen worden.

Ten volle inzetten  

Als nieuwe directeur Bewonerszorg heb ik het geluk in de sporen te mogen lopen van algemeen directeur Marc Van Nieuwenhove. Met zijn vele decennia ervaring als woonzorgvorser is hij mijn perfecte steunpilaar. Hij heeft de ganse omwenteling meegemaakt van Sint-Felix als oud ‘petjeshuis’ tot Sint-Felix als één van de best aangeschreven verzorgingstehuizen in de streek. Hij kent ook ‘la petite histoire’ van iedere bewoner en ook het personeel is voor hem een open boek. Langzaamaan wordt ook dit woonzorgcentrum alleszins de leefwereld waarvoor ik mij ten volle wil inzetten. Hierbij horen ook de te nemen nodige initiatieven om St-Felix voor te bereiden op een volwaardige toekomst met de focus op een duurzame groei, tevreden residenten en gedreven werknemers”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief