HERNE – Gedichtendag deze keer in een vindingrijk coronajasje

C21

HERNE – Gedichtendag deze keer in een vindingrijk coronajasje

Dsc01173
HERNE – Gedichtendag deze keer in een vindingrijk coronajasje - Werkgroep met Maurits van Liedekerke, schepen voor cultuur Sandra Dero, Tineke Moonens, Claudia Deschuyteneer en Nelly Wyns - © Deschuyffeleer
 
1
 
2
 
3
 
4
HERNE – Gedichtendag deze keer in een vindingrijk coronajasje - © Deschuyffeleer
 

Dat Gedichtendag in Herne dit jaar, overigens al de dertiende op rij, door de coronapandemie een ander kleedje wordt aangemeten, zal niemand verbazen. Om toch ook deze keer voluit te gaan voor deelname aan dit in Nederland en Vlaanderen jaarlijks gehouden poëziefeest heeft de werkgroep met Maurits van Liedekerke, schepen voor cultuur Sandra Dero, Tineke Moonens, Claudia Deschuyteneer en Nelly Wyns dan ook een afficheversie bedacht. “Op die manier willen we voor de gelegenheid zoveel mogelijk poëzie in het straatbeeld van Herne brengen en voor een aangenaam rust- en mijmermoment zorgen tijdens één van onze vele wandelingen”, aldus Maurits Van Liedekerke.

Raamaffiches

Bij de actie wordt via meer dan 100 fraai ontworpen affiches in zowel A2- als A3-formaat de voorbijganger uitgenodigd eventjes te verpozen en zich te verdiepen bij wat de dichter klaar en duidelijk of tussen de regeltjes wil meegeven. Niet minder dan 14 trouwe deelnemers aan vorige Gedichtendagen stuurden daartoe een eigen gedicht in rond het thema SAMEN, een toch wel erg gevoelig onderwerp in deze voor velen extreem moeilijke tijden. De dichters van dienst hierbij waren  Leni Bellemans, Martine Buelens, Jan De Leeuw, Sandra Dero, Daniël Janssens, Kinda Katat, Frank Nevens, Chris Noerens, Brent Roobaert & Jolien Schoonooghe, Liesbeth Vandormael, Sonja Van Den Bossche, Erika De Stercke en Maurits van Liedekerke.

De gedichten werden inmiddels wel al gedeeltelijk verdeeld via zowel de dichters zelf als de leden van de werkgroep die voor verspreiding zorgden bij de handelaars, in de scholen en in de gemeentelijke gebouwen. Ook particulieren die graag hun steentje bijdragen om niet alleen het ‘dichten’ maar ook de ‘dichter’ een duwtje in de rug te bezorgen kunnen een raamaffiche bekomen. Dit kan in de bibliotheek Petrus Nagel tijdens de openingsuren (zie deze link) of door een mailtje te sturen naar  bib@herne.be .

De kans dat Gedichtendag - dit jaar op donderdag 28 januari -  toch nog op zijn traditionele manier zou doorgaan is heel klein.  Indien van hogerhand toch nog positief nieuws mocht te rapen vallen zal hieromtrent bijkomende informatie bekendgemaakt worden.

Vanaf morgen tot Gedichtendag wordt er op de Facebookpagina ‘Lokaal bestuur Herne’ via Tineke Moonens alvast iedere dag één gedicht gepubliceerd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief