GALMAARDEN/HERNE - Zuhal Demir investeert in wachtbekkens in het Pajottenland​

C21

GALMAARDEN/HERNE - Zuhal Demir investeert in wachtbekkens in het Pajottenland​

Editie_markrivier_4__kopie_
De Markrivier. - Foto Marc Colpaert
 
Aanleg van wachtbekkens op de Markrivier moeten Galmaarden en Herne beschermen tegen wateroverlast. Buffer- en wachtbekkens, dijken en pompen spelen een cruciale rol om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen. In heel Vlaanderen werden op strategische plaatsen wacht- en bufferbekkens aangelegd en dijken gebouwd met een totale capaciteit van 27.684.744  m3. 
Ook Galmaarden en Herne worden in de toekomst beter beschermd tegen wateroverlast door de aanleg van wachtbekkens op de Marke.  “De laatste jaren krijgen we te maken met extremere weersomstandigheden”, weet ook Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. “Om ook Galmaarden en Herne weerbaarder te maken tegen die nieuwe realiteit met lange periodes van droogte afgewisseld door hevige regenval op korte tijd, staan ook langs de Marke werken gepland.”  

N-VA Galmaarden en Herne zijn tevreden met steun uit Vlaamse hoek: “Onze gemeenten hebben in het verleden al vaker te kampen gehad met wateroverlast. Het aanleggen van wachtbekkens zal er in de toekomst mee voor zorgen dat we ook bij langere periodes van regen de voeten kunnen drooghouden,” aldus Rudy Thiebaut(N-VA Galmaarden) en Jonas De Boeck(N-VA Herne) 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief