HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek

C21

HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek

Herne_kunst_telt__mei_2021__1_
HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek
 
Herne_kunst_telt__mei_2021__2_
HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt__mei_2021__3_
HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek - Herman Bliki - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt__mei_2021__4_
HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek - Frank Nevens - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt__mei_2021__5_
HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek - Edgar Hanssens - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt__mei_2021__6_
HERNE Kunst’Telt maakt winnaars bekend van zijn fotoactie HernArtistiek - © Deschuyffeleer
 

In september 2016 zag onder de impuls van Hecht Herne de eerste landschapkubus in Herne het licht. Hij kreeg de naam mee van Pieter. Vandaag was Pieter de gastheer voor Herne Kunst’Telt. De cultuurvereniging koos voor die unieke locatie om de winnaars van haar fotowedstrijd weliswaar coronaproof bekend te maken.  Edgar Hanssens, Frank Nevens en Herman Bliki zijn de drie gelukkigen die de hoofdvogels afschoten. Het was Veronik De Bremaecker, secretaris en co-voorzitter die het woord deed. Voorzitter Jan Van Overwaele was afwezig wegens ziekte.

‘Het centrum en wandelwegen verrijken met kunst’, dat was de insteek van de winteractie van Herne Kunst’Telt. Met die slogan willen de cultuurvrienden de Hernenaars benaderen en de hand reiken. Veronik De Bremaecker: “‘In de plaats van in sombere tijden - zeg maar coronatijden -  weg te kwijnen hield Herne Kunst’Telt er aan ‘creatievelingen’ te laten uitbreken”. Zo was en is het nog steeds de bedoeling om via vitrines en ramen of voortuinen van zowel zelfstandigen als van gemeentelijke gebouwen het centrum enerzijds meer kleur te geven en anderzijds de nieuwsgierigheid van de toevallige passant te prikkelen en hem aan te moedigen een paar ogenblikken tijd te besteden aan een mooi, smaakvol en kunstzinnige creatie gerealiseerd door hobby- en semi-professionele kunstenaars van bij ons. Derhalve een win-win operatie voor de drie geledingen. De exposanten krijgen meer naambekendheid. De vitrines, ramen en tuinen worden zowel een blikvangen voor de klant als de toevallige voorbijganger en de straat of de buurt krijgt er een kleurrijk lokkertje bij.

De jongste maanden mag Herne Kunst’Telt dan ook rekenen op de medewerking van het merendeel van zijn leden* om her en der één van hun realisaties publiekelijk te exposeren. Daarmee was voor Herne Kunst’Telt evenwel de kous nog niet af. Veerle Van der Steen: “Een twintigtal geïnteresseerde leden mobiliseren is goed maar ook de wandelaars en de toeristen echt betrekken in ons opzet is toch wel beter”.

En toen kwam HernArtistiek de kop opsteken. “Naast het werk van onze leden dachten wij dat ook dat visueel materiaal van lokale en Pajotse hobby-fotografen het Hernse straatzicht en landschap een meerwaarde kon bieden. Via onze website en onze Facebookpagina gingen wij op zoek naar de betere foto. Wij kregen 26 inzendingen. Onze leden werden juryleden en mochten hun stem uitbrengen. Hun keuze leidde tot een verrassend resultaat. De drie inzendingen met de hoogste score lieten we drukken op trespaplaten en zullen wij plaatsen langs wandelwegen zodat ook die foto’s mee in het vizier wordt geplaatst". De uiteindelijke top 3 werd een foto van de Gessereyendries door Edgar Hanssens op nr 1, een foto van de Kwatemstraat door Frank Nevens werd nr 2 en op nr 3 een foto van de omgeving van de Boesmolen door Herman Bliki.

Waar juist dit beeldmateriaal zal tentoongesteld worden moet nog in de schoot van Herne Kunst’Telt worden uitgedokterd. Ook is er de intentie om de banden met de gemeente Herne te versterken door het voorstel over te maken ook de foto's  van Luc Cromphout en Willy Bellemans, de winnaars van de recente gemeentelijke fotowedstrijd,  een plaats te geven op het Herne Kunst’Telt-parcours.

* Leden Herne Kunst’Telt:

Alain Fastenaekels, Ann Adriaenssens , Annelies Vandervelde, Anneliese Decoster, Barbara Vos, Birgit Van der Haegen, Carla Luyckx, Christiane Van Israel, Conny De Moye, Danny Goessens, Hilde Maton, Jan Van Overwaele, Jos Bollen, Laure Van De Meele, Maria D’Haemer, Marthe Vanhoutte, Liliane Van der Elst, Marie-Josée Delhoux, Suzanne Faut, Tamara De Prest, Pascale Lissens, Patrick Jacquemijns en Rita De Boeck.

Bestuur Herne Kunst’Telt

Jan Van Overwaele, voorzitter, Veronik De Bremaecker, Secretaris Co voorzitter, Veerle Van der Steen, penningmeester en Joris Verreycken, logistiek manager.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022

archief