HERNE - Restafvalcontainer op recyclagepark tijdens de zomermaanden

C21

HERNE - Restafvalcontainer op recyclagepark tijdens de zomermaanden

Restafvalcontainer_zomermaanden
HERNE - Restafvalcontainer op recyclagepark tijdens de zomermaanden - © Deschuyffeleer
 

Als alternatief voor de bijkomende wekelijkse ophaalbeurten van het restafval aan huis de voorbije jaren voorziet de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert nu tijdens de maanden juli en augustus een container in het recyclagepark waar de zwarte restafvalzakken van Intradura tijdens de openingsuren van het park kunnen gedeponeerd worden. Enkel tijdens de maand juli kunnen er in de container ook nog de vroegere oranje zakken van de gemeente voor het restafval in terecht.

De wekelijkse ophaalbeurten tijdens de zomermaanden de vorige jaren genoot de algemene waardering van de inwoners. Dit jaar is dit niet het geval en wordt er uitgegaan van ophalingen om de twee weken. Maar in afwachting van het inrichten van de ondergrondse afvaleilanden in de woonkernen waar de inwoners te allen tijde hun afvalzakken zullen kunnen deponeren werd nu gekozen voor het plaatsen van een container voor het restafaval in het recyclagepark. Daarmee wordt gepoogd de mogelijke overlast van het bijwijlen te lang moeten bewaren van het restafval aan huis tijdens de zomermaanden te voorkomen.

Overigens is in het recyclagepark al ettelijke jaren ook steeds een container toegankelijk voor het inzamelen van het PMD-restfaval.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief