HERNE – Autocaruitstap – Nieuwe afspraak – Musical DAENS in Puurs

C21

HERNE – Autocaruitstap – Nieuwe afspraak – Musical DAENS in Puurs

Daens_musical_1
HERNE – Autocaruitstap – Nieuwe afspraak – Musical DAENS in Puurs - © Deschuyffeleer
 

In een tweede zit organiseert het gemeentebestuur op zondag 15 augustus een coronaproof autocaruitstap naar de musical Daens in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. Een eerste organisatie voorzien in februari kon wegens de coronabeperkingen niet doorgaan. In tegenstelling tot die eerste uitnodiging is de huidige organisatie toegankelijk niet alleen voor 55-plussers maar voor IEDEREEN. Er zijn nog een twintigtal plaatsen beschikbaar.

Wie zich voor februari inschreef wordt telefonisch gecontacteerd om zijn deelname te kunnen bevestigen.

Met de herwerkte musical ‘Daens 2.0’ - die in februari in première ging - luidde Studio 100 een nieuw tijdperk in: brengen van musicals voor een volwassen publiek die verhalen uit onze eigen geschiedenis belichten. De voorstelling laat de strijd van priester Adolf Daens tegen de sociale wantoestanden aan het eind van de 19e eeuw in Aalst zien.

Beklijvende topvoorstelling

Recensie van Viviane Redant in Klassiek Centraal: “Omdat het verhaal zo universeel blijft pakt Studio 100 met een remake uit ‘Daens.2.0’. Geen blauwdruk, maar visueel compleet anders en rijker. Een productie waar 12 miljoen euro tegenaan gegooid werd. Het script werd herschreven met Gert Verhulst als inspirator en creatieve motor. Hij is ook de bedenker van de rijdende tribunes en de 9 gigantische led-walls. Dirk Brossé schreef nieuwe muziek met een symfonische score, uitgevoerd door het Symfonieorkest Vlaanderen. Regisseur Frank Van Laecke trekt in deze nieuwe versie weer zijn trukendoos open om de inhoud overweldigend rijk te presenteren, met scènebeelden die in een filmische voorstelling op het netvlies blijven hangen. De opbouw van het spektakel is heel knap in een evenwichtige dosering van groeps-en soloscènes, van brute kracht naast intimistische scènes en van volkse taferelen naast de hoge levensstandaard van de bourgeoisie en de hoge clerus. Een scène is een leegte vol mogelijkheden en die wordt in Puurs virtuoos ingevuld”.

Aalst anno 1888

De musical Daens neemt de toeschouwers terug mee naar het Aalst van 1888. Een groot deel van de  bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken. Arbeiders en arbeidsters worden er misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren. Zo is de situatie die priester Adolf Daens, na een conflict met bisschop Stillemans, er aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst. Daens neemt het op voor de arbeidende klasse en verzet zich dan ook tegen de ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

De titelrol wordt vertolkt worden door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting neemt de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste.

Praktisch

  • De opstapplaatsen zijn om 15u45 in het centrum van Herne  en om 16u aan de kerk van Herfelingen. Gelieve 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn.
  • De voorstelling vangt aan om 18u30 en duurt 2 u.
  • De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Tijdens de voorstelling zullen er paarden en honden op de scène staan.
  • Er is een gratis vestiaire aanwezig.
  • Het is verplicht om rugzakken en andere grote voorwerpen in de vestiaire achter te laten
  • Van begin tot einde is het dragen van een mondmasker verplicht.

Inschrijven kan tot 31 juli 2021 op het gemeentehuis of  via het inschrijvingsstrookje op de gemeentelijke website.

Kostprijs: €55 per persoon, vervoer inbegrepen, te betalen op BE89 0910 0015 1185 of via bankkaart op het gemeentehuis.

Meer info: Carine Van de Velde: 02 397 11 69 – carine.vandevelde@herne.be

Bekijk de televisiespot via deze link  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 22 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2022

archief