HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes

C21

HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes

1_ww_gezellig_terras_2021___5_
HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes - © Deschuyffeleer
 
2_ww_gezellig_terras_2021___8_
HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes - © Deschuyffeleer
 
3_ww_gezellig_terras_2021___7_
HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes - © Deschuyffeleer
 
4_ww_gezellig_terras_2021___9_
HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes - © Deschuyffeleer
 
15ww_gezellig_terras_2021___6_
HERNE – Het ‘Gezellig Terras’ van Waanzinnig Weekend kent groot succes - © Deschuyffeleer
 
212300925_343970817267305_3705945758930083701_n
Ingezonden foto Ward Nechelput
 
215338884_803546663671977_4817893046727230131_n
Ingezonden foto Ward Nechelput
 
217710984_1119143925278633_4093980762059936904_n
Ingezonden foto Ward Nechelput
 

Het waren d’Hopmaten die vrijdagavond op de feestweide in de Mollestraat in Herfelingen het startschot van het driedaags Waanzinnig Weekend in een ‘light’ versie mochten geven. Een jaarlijkse organisatie die intussen niet alleen in gans het Pajottenland maar ook daarbuiten een roemrijke weerklank heeft weten op te bouwen. Weliswaar geen Waanzinnig Weekend zoals in het verleden maar toch nog  ééntje dat heel zeker niet onderaan het palmares van de meest succesrijke zal verzeilen. Daar staan ook deze keer het tienkoppig organisatieteam met Ward Nechelput als aanvoerder en een grote schare medewerkers beslist borg voor.

Het Gezelligste Terras

Ward Nechelput: “Na de afgelasting vorig jaar bleek een editie met alle klassieke ingrediënten van Waanzinnig Weekend ook deze zomer geen optie. Maar helemaal niets organiseren was voor de WaWe-bestuursploeg al evenmin een alternatief. Begin mei toen de coronamaatregelen ietwat versoepelden togen we dan ook aan de slag. Met nog slechts twee maanden te gaan was het onmiddellijk alle hens aan dek om de ganse organisatie op een andere leest te schoeien. Alles werd daarbij in werking gesteld om van de feestweide gedurende drie dagen het ‘Gezelligste Terras’ te maken. En daar zijn we – gelet op de vele honderden aanwezigen van vanavond – blijkbaar toch wonderwel in geslaagd.

Om ons ‘Terras’ aangenaam, plezierig, prettig sfeervol,….. kort ‘Gezellig’ te maken kwam er wel een flinke portie puzzelwerk bij te pas.  Een podium, standplaatsen voor alle bier- en foodtrucks  en daarbij nog zitplaatsen voor 1500 bezoekers voorzien is heus geen klein bier.  Een tweede luik die meer dan één nachtelijke vergadering vergde was de programmering van de artiesten. Deze avond ligt het accent op ‘Vlaams’ en ‘van bij ons’. Daarvoor tekenen naast d’Hopmaten ook Zakdoek, Mama’s Jasje en Lobstar. Morgen dan komt ‘muziek uit de vorige jaren’ aan bod met Right and Left, Hedwig Jacobs, Deadly Serious, 10 Cats Down en Roel Vanderstukken & de Corsari’s. Zondag ten slotte gaat de leute al om 11 u van start. Alles staat dan in het teken van ‘ambiance’ voor jong en minderjong. Voor de kleinsten blijven het kinderdorp en de springkastelen overeind. Het podium wordt die dag ingenomen door De Retro’s, imitator Eddy Wally, Bart, Nicky Jones, Eveline Cannoot, Ambidance en ten slotte Boma & de Slagerparade en Louis Flion.

Een dagticket voor zaterdag kost 12 euro en voor zondag 10 euro. Die konden eerder al online besteld worden maar ook ter plekke kunnen ze nog aangekocht worden.

In de aanloop van deze editie van het Waanzinnig Weekend werden wij jammer genoeg noodgedwongen verplicht een kruis te maken over een aanzienlijk aantal onderdelen die de voorbije jaren stuk voor stuk het Waanzinnig Weekend mee ‘gemaakt’ hebben. Hierbij ook en vooral  het WAWE-beachvolley”.

Geen WAWE-beachvolley

Coördinator van het WAWE-beachvolley Claudy Cuvelier: “De voorbereidingstijd was echt te kort om een ‘normale’ editie van het toernooi te organiseren .Het alternatief dan weer om een toernooi op gras of het aan populariteit winnende spike ball een kans te geven kon op weinig animo rekenen. Het eerste wegens grotere risico's op blessures en het tweede omdat men er geen ervaring mee had en zo de spelvreugde enigszins zou schaden. Wat ook meespeelde was de haast onmogelijkheid om terrasgangers en sporters uit elkaar te houden. Wat wel eens had kunnen leiden tot discussie ,wat we uiteraard liefst vermijden”.

Naast de fuiven en  het beachvolley sneuvelden voor deze editie ook de mountainbiketocht, de truckshow, het motortreffen, de barbecue, de misviering gekoppeld aan de wijding van voertuigen, de rommelmarkt en nog veel meer. Om de bezoekers toch ook te kunnen voorzien van spijs en drank krijgen de organisatoren naast hun eigen stands ook nog de medewerking van talrijke drank- en foodtrucks.

Tickets

“Dit jaar zijn wel genoodzaakt om inkom te vragen. De vorige jaren was dat alleen maar voor de fuiven. Die inkomsten zorgden voor het bekostigen voor alle andere randactiviteiten. Gezien er dit jaar geen fuiven konden plaatsvinden kunnen we dan ook niet anders dan een bijdrage in de kosten te vragen”, aldus nog Ward Nechelput.

De volledige line-up  en nadere informatie zijn terug te vinden op www.gezelligsteterras.be

Parkeren

Wegens de slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen is parkeren op de weides in de buurt van de feestweide niet mogelijk. Auto’s worden dan ook best achter gelaten op de steenweg Asse of op de parking van het Bavocentrum met ingang naast steenweg Asse 225.  De Mollestraat is enkel toegankelijk voor het verkeer vanuit de richting Heikruis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief