HERNE – Nutteloze steenkorven op gemeenteplein moeten worden verwijderd

C21 Css

HERNE – Nutteloze steenkorven op gemeenteplein moeten worden verwijderd

De_kring_steenkorven
HERNE – Nutteloze steenkorven op gemeenteplein moeten worden verwijderd - © Deschuyffeleer
 

Vanaf mei mochten de terrassen van horeca en feest- en receptiezalen onder bepaalde voorwaarden opnieuw open. Om de coronapil helpen te verteren bood het lokale bestuur toen terug ruggensteun om die horecasector er bovenop te helpen. Hierbij ging het vooral over het gratis ter beschikking stellen van terrasruimtes op het openbaar domein.

In Herne centrum is het vooral café-feestzaal de Kring die van die extra steunmaatregel kon genieten.  Met lede ogen werd echter genoteerd dat de afbakening voor de inplanting van een terras er al die tijd wel staat maar dat de achterliggende horecafunctie achterwege bleef. Het café bleef immers sinds maart vorig jaar tot op vandaag merendeels gesloten.

Gelet op de beperkte parkeermogelijkheden voor de buurtbewoners en voor de bezoekers aan de wekelijkse markt en de overige handelszaken is de inname van die vijf parkeerplaatsen voor het gemeentebestuur dan ook niet langer verantwoord. De uitbater werd verzocht ten laatste eind volgende week zijn steenkorven te verwijderen. Indien hij geen gehoor zou geven aan dit verzoek gaat de gemeente zelf dit gedeelte van het openbaar domein ontruimen en wordt het ingepalmde terrein terug een openbare parkeerruimte.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief