HERNE - Werkgroep Rendries wenst nauw samen te werken met de jeugd

C21

HERNE - Werkgroep Rendries wenst nauw samen te werken met de jeugd

Herne_daagt_je_uit
HERNE - Werkgroep Rendries wenst nauw samen te werken met de jeugd - © Deschuyffeleer
 

Het lokaal bestuur richtte bij het begin van deze legislatuur de platformen ‘omgeving’, ‘welzijn’ en ‘vrije tijd’ op ter vervanging van de oude gemeentelijke adviesraden. Binnen het platform ‘omgeving’ werden werkgroepen in het leven geroepen om bij een aantal thema’s advies uit te brengen en projecten uit te werken. Eén van deze werkgroepen is de ‘werkgroep Rendries’. Die werkgroep met Joris Verreycken als voorman en in samenwerking met het lokaal bestuur en het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei is nu druk in de weer om van het overstromingsgebied Rendries een volwaardige natuurbelevingszone te maken. Frederik De Bremaecker en Brent Roobaert, twee pionnen van de werkgroep Rendries roepen nu ook de assistentie in van de Hernse jeugd.

De eerdere indijkingswerken van de Mark in het centrum maken nu dat de nieuwe oeverzone, naast haar functie van gecontroleerd overstromingsgebied, ook nog een bijkomende functie kan toebedeeld krijgen waar mens en natuur beter kunnen van worden. Voor natuurontwikkeling en publiek toegankelijk groen wil het gemeentebestuur er dan ook  percelen verantwoord ontsluiten en beleefbaar maken. Daartoe diende de gemeente onder de noemer ‘natuurinrichtingsproject’ alvast een subsidiedossier in. Dat project bestaat enerzijds uit het aankopen van grond voor bosuitbreiding en anderzijds uit het inrichten van overstroombare speel- en recreatienatuur in het valleilandschap van de Mark.

Brent Roobaert en Frederik De Bremaecker: “De natuurbelevingszone Rendries is een prachtig project, waarbij de natuur centraal staat. Omdat de komende generaties hiervan zeker de vruchten zullen plukken, willen we effenaf de mening en de actieve medewerking van de Hernse jeugd. Jonge mensen uit onze gemeente kunnen ons alvast helpen door in een online-bevraging een antwoord te geven op enkele vragen zoals:

  • Keuze soort wandelpad voor kinderen?  
  • Keuze soort natuurlijke speelzone voor kinderen?
  • Bereidheid tot deelname? Aan de ingang zouden we graag door de jeugd gemaakte totempalen plaatsen in combinatie met gesjorde constructies. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_zM8Kq6NDUIv1YjB3Yy-WFTXoP4lPSyMvblHlo9ojj1M3Pw/viewform

De bevraging loopt tot zondag 26 september.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief