Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien

C21 Css

Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien

1_okra_herne_heropstart_sept_2021__6_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - © Deschuyffeleer
 
2_okra_herne_heropstart_sept_2021__12_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_heropstart_sept_2021__7_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_heropstart_sept_2021__11_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - Met zijn 91 jaar was Lucien Pletinckx de ouderdomsdeken van het gezelschap - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_heropstart_sept_2021__8_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_heropstart_sept_2021__9_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - Rudi De Slachmuylder - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_heropstart_sept_2021__10_
Voor OKRA HERNE was het een prettig en blijmoedig weerzien - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de OKRA-leden van de Hernse afdeling staat vanaf nu elke tweede dinsdag van de maand in ieders agenda in het rood aangestipt. Een hapje, een tapje, een vleugje muziek en een dansje…. waren dan ook - op één na - de hoofdingrediënten van de eerste gezellige ontmoeting na het vervloekte coronatijdperk. Het ‘moment suprême’ was echter weggelegd voor de viering van de huwelijksjubilarissen onder hen.

Huwelijksjubilarissen

Niet minder dan zeven echtparen werden in de schijnwerpers gezet. Twee onder hen zijn dit jaar 50 jaar getrouwd en voor vijf koppels was het 60 jaar geleden dat zij hun ‘ja-woord’ uitspraken. De gouden echtparen zijn enerzijds Marcel Grisez en Francine Vermeersch en anderzijds François Timmermans en Monique Estièvenart. Zij die voortaan als diamanten koppel door het leven gaan zijn Benny Paternoster  en Lisette Hofmans, Frans Alaert en Raymonde Nerinckx, René Van den Eeden en Paula Stiens, Michel Deschuyteneer  en Marie-Rose Derycke evenals Gaston Paternoster en Norma Demol. Met een welgemeende ‘proficiat’, een fotomoment, een fles voor hem en een leuk kaarsenassortiment voor haar werd het ceremonieel afgerond.

Een ‘aparte’ ervaring

Voor het bestuur met voorzitter Marie-Louise Devriese was het toeleven naar deze september-bijeenkomst alvast een ‘aparte’ ervaring. Na een lange tijd van gedwongen stilzitten was het ook voor de eerste keer dat de afdeling haar leden ontving in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle. Een groeiend aantal leden maakt dat de vroegere locaties in het parochielokaal in de Lindestraat en in de ontmoetingsruimte in het Dominicanessenklooster te klein uitvielen. Ook nieuw is de intentie om de maandelijkse vergaderingen te laten beginnen om 12 u met een gezamenlijke warme maaltijd. Dat daarbij de infrastructuur van die feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle dergelijke organisaties  perfect aankan heeft ook meegespeeld in de keuze van de nieuwe vergaderstek. Om al dat goeds te koken werd een beroep gedaan op catering Verootje. De muzikant van dienst was Rudi De Slachmuylder die als geen ander weet hoe hij senioren op de dansvloer kan krijgen.

Groeiend ledenaantal

OKRA, wat staat voor Open, Kristelijk, Respectvol en Actief, is een vereniging met een katholieke inslag van, voor en door 55-plussers. Dat betekent dat bij OKRA solidariteit, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en aandacht voor kwetsbare groepen hoog in het vaandel worden gedragen. Voorzitter Marie-Louise: “Met een eerste aanwezigheid na een bewogen coronajaar van 80 van de 132 leden is ons bestuur meer dan gelukkig en we zien dat aantal in de toekomst nog aandikken. In onze achterban zijn er immers nog een paar mensen die het coronaleed nog steeds niet goed hebben verteerd en het zekere voor het onzekere blijven kiezen. Ook niet vergeten dat de gemiddelde leeftijd van onze leden ergens midden de zeventig is terug te vinden en dat op zulke leeftijd de mobiliteit parten kan spelen”.

OKRA verenigt thans 170 000 leden in 1100 trefpunten, gegroepeerd in 18 regio's. Het behartigt via sociale actie de belangen van gepensioneerden en biedt hen ook mogelijkheden tot vorming, cultuurparticipatie en ontmoeting.

Volgende maanden

Voor de bijeenkomst van dinsdag 12 oktober is er een lezing voorzien over beslissingen die gepaard gaan met het levenseind en voor donderdag 14 oktober staat het bijwonen van de herfstshow in het feestcomplex Europa in Parike met Eveline Cannoot, Filip D'haeze en de Popkoning (Jean-Pierre Maeren) en met presentatie en zang van Jennifer Berton op het programma.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief