HERNE - Wielerclub Markspurters verdiende meer respect van de renners

C21

HERNE - Wielerclub Markspurters verdiende meer respect van de renners

Koers_herne_sept_2021__1_
HERNE - Wielerclub Markspurters verdiende meer respect van de renners -Podium: Lowie Knaeps, Zeno Moonen en Thomas Davids - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_sept_2021__1a_
HERNE - Wielerclub Markspurters verdiende meer respect van de renners - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_sept_2021__2_
 
Koers_herne_sept_2021__3_
HERNE - Wielerclub Markspurters verdiende meer respect van de renners - Arne Van Cauwenberghe - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_sept_2021__3a_
 
Koers_herne_sept_2021__3b_
 
Koers_herne_sept_2021__6a_
Pédalbiertje - Vader en zoon Troncquo - © Deschuyffeleer
 

Met een koers voor juniores en een afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen op het programma tijdens éénzelfde namiddag werd het tijdens het kermisweekend een hele klus voor de organiserende wielerclub De Markspurters om alles in goede banen te leiden. Maar met hun jarenlange ervaring onder de leiding van Luc Troncquo verliep alles ook deze keer rimpelloos. Bovendien konden de talrijk opgekomen supporters en sympathisanten de wedstrijden beleven  onder een gul najaarszonnetje. De renners van hun kant echter lieten het enigszins afweten en betoonden met hun beperkte deelnames maar weinig respect voor de organisatoren.

Een strijdlustige Arne Van Cauwenberghe

De 39 juniores aan de start brachten maar weinig animo in de wedstrijd. Uitzondering was wel weer eens de immer strijdlustige Arne Van Cauwenberghe (Edingen) die met een uitval halverwege  een beslissing trachtte af te dwingen. Een gesloten peloton kon na haast vier ronden de solovluchter echter terug bij de lurven vatten. Een ultieme poging van het duo Xander Van Gogh en Jef Teugels leverde evenmin enige afscheiding op. Een pelotonsspurt werd zo onvermijdelijk. Hierin konden de spurtersbazen zich van hun beste zijde laten zien. Winnaar werd Lowie Knaeps (Mol) die uitkomt voor het succesrijk team Acrog Tormans Balen en zo zijn eerste overwinning van het seizoen boekte. Enkel Zeno Moonen kon hem nog van dichtbij het vuur enigszins aan de schenen leggen. Verder volgden dan Thomas Davids, Baptiste Snoeks en Milan Vercammen. De thuisrijders Milan Lanhove  en Thomas Knockaert eindigden respectievelijk op de 12de en de 17de plaats.

Eerste seizoenszege voor nieuweling Roan Buyl    

De afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen (U17) met 34 renners aan de start werd in een spurt met vijf gewonnen door Galmaardenaar Roan Buyl van Jonge Rakkers Vollezele. Ook voor hem was het zijn eerste overwinning dit seizoen. Hij versloeg Tom Crabbe, eerstejaars Aless De Bock, dit seizoen overigens al goed voor twee zeges, de Vlaams-Brabantse kampioen in het tijdrijden Yarno Heymans uit Heikruis en Daan Vander Elst. Ronan De Lil eindigde 6de op 1’26” en Alexander De Geeter 7de op 1’35”. De pelotonsspurt werd 3’44” na de winnaar gewonnen door Flussie Chape Kwame.

Meer deelnemers verwacht

Gelet op het hoog aantal voorinschrijvingen dat de jongste dagen evenwel al fel aan het afkalven was hadden De Markspurters wel een groter aantal deelnemers in beide wedstrijden verwacht. Na de noodgedwongen stop vorig seizoen door de coronaperikelen, jammer genoeg precies pal in het jaar van hun 60-jarig bestaan, hadden zij beslist beter verdiend. Geen nood echter want naar komend seizoen worden in de schoot van de club alweer plannen gesmeed.

Pédalbiertje        

Voor, tijdens en na de koersen was het de Markspurters er ook om te doen het bier ‘Pédal’ te promoten. Voorzitter Luc Troncquo zegt er meteen bij dat dit een aangelegenheid is die vooral zoon Bert ter harte neemt. De Markspurters bestonden vorig jaar 60 jaar. Indien corona er niet was geweest zou dat diamanten jubileum uitgebreid gevierd geweest zijn. Bert Trancquo: “In de voorbereiding van dat feestjaar was het de intentie om ook het biertje Pédal daarbij een hoofdrol toe te bedelen. Pédal is een artisanaal blond biertje met een alcoholpercentage van 6,5% gebrouwen in een kleine brouwerij waar nog ambachtelijk gewerkt wordt. Van die jubileumviering is voor de bekende reden niets in huis gekomen. Neemt niet weg dat ik mij ga inzetten om in eerste instantie en vooral de Hernse cafés  trachten warm te maken om ook Pédal, het koersbiertje bij uitstek,  mee op hun bierkaart te plaatsen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 21 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 15 okt 2021

archief