HERNE – Steunacties voor behandeling van zwaar zieke Sevrien

C21

HERNE – Steunacties voor behandeling van zwaar zieke Sevrien

Steunacties_sevrien_deblander
HERNE – Steunacties voor behandeling van zwaar zieke Sevrien - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 30 oktober organiseren familie, vrienden en kennissen van Sevrien Deblander, woonachtig in Sint-Pieters-Kapelle, een Halloweentocht met een bijzondere inslag. De opbrengst is immers integraal bestemd voor de zwaar zieke Sevrien. Vertrekken kan tussen 18 en 21u vanuit de parochiezaal (Brikstraat 2) in Sint-Pieters-Kapelle. De tocht is ongeveer 5km lang met op het parcours gepaste animatie. De inschrijving bedraagt 5 euro voor de volwassenen en 3 euro voor de kinderen onder de 10 jaar. In deze prijs is er een lekkere tas soep inbegrepen. Kinderen kunnen zich vanaf 17u laten schminken. Voor de hongerigen en dorstigen worden er croque-monsieur en/of gebak evenals diverse warme en koude dranken voorzien. Mensen die niet aan de tocht kunnen deelnemen maar die toch een bijdrage willen schenken zijn eveneens van harte welkom voor een hapje en een drankje. Daarnaast wordt er ook een grootse fondsenwerving opgezet waarbij iedereen een bijdrage kan leveren.

Give some PINK to Sevrien

Enige tijd terug kreeg Sevrien, een jonge vrouw, echtgenote en moeder van 37, de diagnose van een buitengewone boosaardige kanker waarbij een klassieke behandeling niet kan baten. Onder de koepel van ‘Give some PINK to Sevrien willen haar familie en vrienden nu zoveel als mogelijk geld inzamelen voor het kunnen betalen van een ultieme doch zeer kostelijke ziektebehandeling. De behandelingen bestaan maar de mogelijkheden om tijd te winnen op de ziekte blijken onbetaalbaar voor een koppel waarvan het inkomen afkomstig is uit de ziekteverzekering.

Haar vriendenkring licht toe: “We hebben allemaal in onze omgeving geweldige mensen. Bij die mensen zit er altijd wel een meisje of de jongen die door iedereen geliefd is. Die persoon straalt een magische en positieve energie uit en brengt die mensen samen. Wanneer die persoon dan door een ernstige ziekte wordt getroffen is het gevoel van onrecht nog vreselijker en moeilijker te verdragen. Niemand verdient immers dergelijke uitdaging te moeten ondergaan.

Voor ons is deze uitzonderlijke persoon onze vriendin en collega Sevrien. Ze is een 37 jarige, lieve, betrouwbare, gulle, grappige vrouw die altijd beschikbaar is voor het luisteren naar de kleine ellende van iedereen. Een geweldige jobcoach die al jaren lang met veel enthousiasme, en devotie zelfs, werkzoekenden helpt een baan te vinden. Maar bovenal is Sevrien ook de mama van Emy, een klein meisje van 3, alsook de partner van Boris, de man die al maandenlang aan haar zijde staat. Maanden van zware en moeilijke behandelingen met ups en downs, veel moed maar nooit geen gelatenheid. Wanneer iedereen een aanmoedigend nieuws verwacht maar dat nieuws dan vreselijk dramatisch is, is het onverdraagbaar, onaanvaardbaar… En toch, had je haar een paar dagen geleden gezien, zag ze er goed uit, altijd klaar om te vechten met dezelfde wil. Je kan het niet helpen maar de zin ‘het is oneerlijk’ steekt dan de kop op. Ja, dat is het wel, het is duidelijk. Zij die zo veel jaren anderen heeft geholpen. Waarom? We zouden er van huilen, we zijn op de hele wereld boos en er is een neiging om op te geven. En dan is het Sevrien die ons, nogmaals, deze levensles geeft. Zij is het die ons hoop geeft en ons terug in het zadel zet om haar te steunen in haar strijd. Maar hier passen de dokters en geven haar nog slechts een hoop van overleven van maximum een jaar. En ze vertrouwen daarbij dan nog enkel op therapieën in het buitenland.

Ondanks het feit dat de ziekte oneerlijk is, zijn de mogelijkheden voor behandeling dat eveneens. De behandelingen die bestaan en de mogelijkheid bieden om tijd te winnen op de ziekte zijn onbetaalbaar voor een koppel waarvan het inkomen dat van de ziekteverzekering is. Dezelfde sociale zekerheid die u zojuist heeft meegedeeld dat je nu de status van gehandicapte hebt terwijl je man de status van meewerkende echtgenoot heeft. En gelukkig is hij er om voor Emy te zorgen en de dagelijkse huishoudelijke taken te doen wanneer de zware behandeling Sevrien verhindert om op te staan.

Fondsenwerving

Dus vragen we ons af wat we kunnen doen. En dan borrelt het idee van een fondsenwerving op. En waarom niet? Wonderen gebeuren. Vrijgevigheid, de wens om te helpen, want Sevrien kan net zo goed je vrouw, je zus, je beste vriendin, je kind zijn… de persoon voor wie je alles zou doen. Die ongelofelijke persoon die je weigert op te geven, te zien gaan, te laten gaan. Je kan je niet voorstellen dat ze over een jaar er niet meer is, misschien wel minder. Vanaf het begin zeg je haar dat ze moet vechten, je verzekert haar dat je er altijd zal zijn en dat ze op je kan rekenen. Dus gaan we alles proberen!

We hebben allemaal munten liggen in een zak, een tas, een jas en we laten ze daar. Wat als je de hoeveelheid van die munten in hoop verandert? Ja, ja, het is mogelijk. U kunt, met ons, Sevrien steunen en haar toegang geven tot de behandeling die de ziekte kan stabiliseren. Een kans voor Sevrien om haar kleine Emy te zien groeien. En voor Emy, de hoop om met de liefde van beide ouders te groeien. Voor Boris is het de kans om door zijn ongelofelijke liefde gesteund te blijven en hem ook de mogelijkheid te bieden haar te blijven steunen. Er is evenwel meer nodig dan kleine hoeveelheden om zo een bedrag te verzamelen. Maar als iedereen die dit bericht leest doet wat hij of zij kan, geeft dat hoop en een kans voor Sevrien om haar dochtertje te zien groeien.

Er zijn veel te veel mensen zoals Sevrien. Maar waarom zou hun levensverwachting afhankelijk zijn van geld? Dat is een andere strijd, de strijd die ze voert sinds de kanker een deel van haar dagelijks leven is. Als ze tijd krijgt zal Sevrien daartoe een woordvoerder zijn.

Kleine beekjes maken grote rivieren

Met al die muntjes maak je iets ongelooflijk. Zoals we allemaal weten maken kleine beekjes grote rivieren. Als u de mogelijkheid heeft om meer te geven, is dat prachtig, maar elke donatie zal ongelofelijk zijn en gewaardeerd worden. En we  weten dat wonderen mogelijk zijn omdat vrijgevigheid deel uitmaakt van iedereen. Elke donatie zal een hoop zijn, de hoop die ons in staat stelt niet op te geven. U kunt bijdragen door uw donaties te storten via gofundme. Vergeet daarbij  niet een boodschap van hoop te schrijven als mededeling. Het is van levensbelang voor Sevrien, Emy en Boris. Maar bovenal, deel deze boodschap meerdere keren. En als u ideeën hebt om fondsen te werven, neem dan met ons contact op : givesomepink@outlook.com.

Dank u allemaal! Samen kunnen we het onaanvaardbare overleven”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief