HERNE - t Bruut viert zijn tweejarig bestaan met een feestweek

C21

HERNE - t Bruut viert zijn tweejarig bestaan met een feestweek

__bruut_2_jaar
HERNE - t Bruut viert zijn tweejarig bestaan met een feestweek - © Deschuyffeleer
 

Het is twee jaar geleden dat in het mooi Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat ’t Bruut, een initiatief van Meegaan vzw, werd geopend. Sociaal, lokaal en duurzaam staan bij t Bruut centraal. Het bakkersatelier staat voor heerlijke desembroden en onweerstaanbaar gebak gemaakt met eerlijke en gezonde ingrediënten uit eigen streek. Het kloppend hart is een warme ploeg van medewerkers, bakkers, agogen en vrijwilligers. Dat tweejarig bestaan wordt nu gevierd met een feestweek.

“We zijn een bakkersatelier met bijhorende winkel en vooral een werk -en leerplek voor (jong) volwassenen met een mentale beperking”, luidt het. “De kracht van anders zijn’, dat is de rode draad doorheen de werking van t Bruut. ‘Mogen zijn wie je bent’ wordt hier zichtbaar en tastbaar. Het groei-atelier werd opgestart als laagdrempelige instroommogelijkheid. In het eigen begeleidingsproces van t Bruut wordt vertrokken vanuit de kracht en het potentieel van de medewerkers en niet vanuit hun beperking. En dit geeft hen vleugels! Ze draaien mee in het atelier bij het volledig bakproces, zij bedienen de klanten in de winkel en brengen de leveringen rond”.

“In die eerste twee levensjaren is er bij t Bruut al zeel veel gebeurd. Vorig najaar opende ook onze eigen winkel waar ondertussen, naast onze producten, ook koopwaar van de Okkernoot uit Vollezele, bio en- zorgboerderij Dubbeldoel uit Gooik en Herne Rabarber’t te vinden zijn”.

“En nu wordt voluit gegaan voor het project ‘bruut voor de buurt’, waarbij onze medewerkers, op een duurzame manier, klanten uit de buurt aan huis zullen bedienen met een elektrische bakfiets. Om die te bekostigen loopt er momenteel een crowdfundings-actie en dit in samenwerking met G-Sport Vlaanderen”.

De feestweek loopt van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 oktober. Er zijn dan doorlopend lekkere proevertjes en een zelfgebakken attentie voor alle klanten. Iedereen is dan welkom en dit tussen 11 en 18 uur.

Info www.meegaan.be of via deze Facebookpagina 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief