HERNE - Draag bij om van gemeente een heuse warme plek te maken tijdens de eindejaarsperiode

C21

HERNE - Draag bij om van gemeente een heuse warme plek te maken tijdens de eindejaarsperiode

Warme_gemeente_eindejaar
HERNE - Draag bij om van gemeente een heuse warme plek te maken tijdens de eindejaarsperiode - © Deschuyffeleer
 

Het lokaal bestuur roept de inwoners op van de gemeente toch ook deze keer een echte ‘warme’ plek te maken tijdens de eindejaarsperiode. Om dit ook daadwerkelijk aan te zwengelen heeft het twee acties opgezet waaraan iedere inwoner zich naar hartenlust van zijn of haar meest mensverwarmende zijde kan laten zien.  Zo wordt iedereen voor de gelegenheid uitgenodigd om zijn of haar woning of buurt in een sfeervolle eindejaarsperiode onder te dompelen. Ook de kinderen worden niet vergeten want zij zijn bijzonder welkom om mee de kerstbomen in de vier woonkernen te versieren.

Zorgen voor ‘warmte’  

Cultuurmedewerkster Tineke Moonens: “Graag zouden wij zien dat iedereen voor wat warmte zorgt aan de woning om zo van onze gemeente een opmerkelijke ‘warme’ plek te maken. Zo kan ook jij de maand december gezellig maken voor ons allemaal. Hang lichtjes op, steek een kaars aan, knutsel zelf iets in elkaar dat je aan jouw brievenbus hangt, zet de meest originele kerstboom ooit in jouw voortuin, ... We zijn er zeker van dat velen vol creatieve ideetjes zitten om te zorgen voor een warm, gezellig Herne! Zo wordt het ook des te gezelliger om een kerstwandeling te maken in ons dorp”.

De Verenigde Handelaars stellen het gemeentebestuur drie cheques met een waarde van 100€, 75€ en 50€ ter beschikking om uit te delen aan de 3 ‘warmste’ huizen. Wie hiervoor wil in aanmerking komen dient zich wel ten laatste op 16 december eerstkomend in te schrijven op cultuur@herne.be . Zo weten de leden van de werkgroep cultuur van het adviesplatform vrije tijd dan bij wie ze eind december een kijkje mogen gaan nemen.  

“Criteria? Originaliteit, zelfgemaakte creaties, ecologische creaties (herbruikbaar materiaal), beleving en sfeer. Maar met elk klein gebaar zorg jij wel mee voor een gezellig eindejaar!”, aldus nog de cultuurbeamte.

Kerstbomen versieren

“Ook aan een doe-actie voorbehouden aan de kinderen werd gedacht. Wie voor hen op zoek is naar een leuke activiteit kan hen mee de kerstbomen laten versieren in Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Kokejane”, vervolgt Tineke Moonens. Van de kinderen dan wordt verwacht dat zij zelf een slinger of kerstballen in elkaar knutselen of nog wat extra kerstgerief van zolder halen. Die versiering dient voor eind december opgehangen te worden in een van de kerstbomen die het gemeentebestuur in de centra heeft geplaatst. Maak een foto van de deelname en stuur die naar ikdoemee@herne.be . Alle inzendingen worden in januari alleszins beloond met een kleine verrassing”.

De kerstbomen zijn te vinden in Herne op het Heldenplein en aan de kerststal, in Herfelingen aan de kerk, in Kokejane aan de kerststal en in Sint-Pieters-Kapelle aan de Wippewei, kerk en zaal.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief