HERNE – Terug druk op de ketel bij Support Ghana

C21

HERNE – Terug druk op de ketel bij Support Ghana

Foto_affiche
HERNE – Terug druk op de ketel bij Support Ghana - Affiche ingezonden
 
Ghana_caf___film_en_buffet
HERNE – Terug druk op de ketel bij Support Ghana - Affiche ingezonden
 

Ook  Support Ghana met boegbeeld Luc Somers laat – na twee bewogen coronajaren – opnieuw van zich horen. Met veel enthousiasme wordt het ook voor deze vereniging tijd om de draad terug op te pikken. Omdat ‘koken toch nog altijd geld kost’ en ‘vele kleintjes toch ook het verschil kunnen uitmaken’ dienen terug fondsen te worden gesprokkeld om het project - dat in 2008 het levenslicht zag - verder gestalte te geven.

Ghana Café XL

Luc Somers: “Op zaterdag 30 april vanaf 15u organiseren we, in samenwerking met het lokaal bestuur, opnieuw een Ghana Café, maar deze keer in een nieuw format. Het wordt een Ghana Café XL want we ruilen het jeugdhuis in voor het Dominicanessenklooster. Naast het welbekend Ghana Café zijn er ook een filmvoorstelling en een Ghanees buffet (reserveren). Ook is al zeker dat Support Ghana terug een stand zal opbouwen tijdens de Jaarmarkt Herne die dit jaar zijn beslag krijgt op Pinkstermaandag 6 juni”.

“Ondertussen hebben we de afgelopen 24 maanden niet volledig stil gezeten. Zo hebben we in juni 2020 voor onze partner Emo Foundation NGO in Ghana een eigendom aangekocht, er een restaurant gebouwd en er een guesthouse opgestart. Dit alles met onder meer de steun van de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen en in samenwerking met Wilde Ganzen uit Nederland.  Zie www.emofoundation.com . Dit voorjaar gaan we er nog een reisbureau opstarten en in het najaar worden nog een bar en wat extra kamers aan het guesthouse toegevoegd.

Verzelfstandigen

Deze activiteiten kaderen in het verzelfstandigen van onze partner ter plaatse door hen de mogelijkheid te bieden zelf inkomsten te verwerven en bijkomend creëren we directe tewerkstelling. Daarnaast steunen we nog steeds een 20-tal lokale studenten met studiebeurzen en helpen wij ook jongeren om een eigen zaak op te starten door hen microkredieten toe te kennen.

Ook hebben we de voorbije jaren tal van stagestudenten naar Ghana begeleid. Zo was er ook Lotte Niels van Herne die net terug is van een bezoek aan Ghana voor haar internationaal project 'mentale gezondheid' in het kader van haar opleiding orthopedagogie bij Odisee Hogeschool”.

Samen de wereld een beetje mooier maken

Alle vroegere sympathisanten en ook alle nieuwe ‘gasten’ zijn uiteraard van harte  welkom op ons Ghana Café XL. Samen kunnen wij zo de wereld een beetje mooier maken”, aldus nog Luc Somers en zijn voltallig Support Ghana-team.

Support Ghana is ook te volgen op deze facebookpagina 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 22 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 20 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 13 sep 2023

archief