HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters

C21

HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters

Ladies_cycling_trophy_herne__1_
HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters - Thalita De Jong toonde zich de sterkste voor de Oekraïense Ganna Solovei en de Ierse Ellen McDermott - © Deschuyffeleer
 
Ladies_cycling_trophy_herne__2_
HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters - De plaatsen 7 tot 10 - © Deschuyffeleer
 
Ladies_cycling_trophy_herne__3_
HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters - spurt peloton - © Deschuyffeleer
 
Ladies_cycling_trophy_herne__4_
HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters -1 de Nederlandse Thalita De Jong toonde 2 de Oekraïense Ganna Solovei en 3 de Ierse Ellen McDermott - © Deschuyffeleer
 
Ladies_cycling_trophy_herne__5_
HERNE – Nederland boven in de eerste dameskoers van De Markspurters - © Deschuyffeleer
 

Hoogdag vandaag voor wielerclub De Markspurters Herne. Naast een aangenaam lenteweertje mocht de club voor haar eerste dameskoers ook nog eens 65 inschrijvingen noteren. Dat peloton maakte meteen ook een ruim internationaal gezelschap uit. De wedstrijd voor Elite 1.15 kwam in aanmerking voor de Ladies Cycling Trophy gegangmaakt door Cycling Vlaanderen om het dameswielrennen in ons land te promoten.

“Ook de belangstelling voor het vrouwenwielrennen kent in Herne een steile opmars. De recente overwinning van Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen is daar beslist niet vreemd aan”, zegt voorzitter Luc Troncquo. “Al in 2020 hebben wij met ons bestuur de koppen bij elkaar gestoken en besloten om ook in onze gemeente jaarlijks een wielerwedstrijd voor Dames Elite te organiseren doch daar staken de  coronaperikelen toen jammer genoeg een stokje voor. Gezien het deelnemersveld en de publieke belangstelling voor onze organisatie van vandaag blijkt dat toch wel een goede beslissing te zijn geweest”.

Het parcours van 10 keer 8,2 km met start en aankomst in de Lindestraat werd verder uitgetekend langs de Aerebeekstraat, de Processiestraat, de Ekkelenbergstraat, de Ninoofse- en de Edingsesteenweg, Hernebos, de Grotestraat, de Rankhove en de Hekstraat. De wedstrijd was goed voor 700 euro prijzengeld en 9 keer 20 euro aan premies.

De uitslag kreeg pas vanaf de voorlaatste ronde vorm. Uiteindelijk kwam het in laatste instantie tot een kopgroep van zes rensters die mochten spurten voor de overwinning. Daarin toonde de Nederlandse Thalita De Jong zich de sterkste voor de Oekraïense Ganna Solovei en de Ierse Ellen McDermott. Met een 5de plaats wist de veelbelovende Margot Vanpachtebeke het Belgisch blazoen enigszins op te smukken. Ook was er in een achtervolgend viertal nog een ereplaats weggelegd voor Saartje Vandenbroucke op de 8ste plaats. Het was verder Marieke Meert die de pelotonsspurt won en zo zich de 11de plaats wist toe te eigenen. Alvast die resultaten van die nog vrij jonge Belgische deelneemsters laten het beste verhopen voor het verder uitbouwen van een brede basis van het dameswielrennen in ons land.

Na de huldiging op het podium werden de eerste drie nog verwacht op een anti-dopingcontrole van de Vlaamse gemeenschap evenals drie deelneemsters die door het lot werden aangewezen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief