HERNE – UNIcycling 2.0 mag zich verwachten aan een warme ontvangst

C21

HERNE – UNIcycling 2.0 mag zich verwachten aan een warme ontvangst

Unicycling_2
HERNE – UNIcycling 2.0 mag zich verwachten aan een warme ontvangst - © Deschuyffeleer
 

Na de eerste twee etappedagen is Herne deze vrijdag de aankomstplaats van de derde rit van de vijfdaagse tocht UNIcycling 2.0, een uitdagend project ontsproten in het brein van een stel geëngageerde fietsers op eenwielers in de streek. In vijf etappedagen overbruggen de deelnemers niet minder dan 250 km dwars doorheen het land. Zij vertrokken woensdag in Krewinkel, ons meest oostelijk gelegen landpunt, en willen te allen prijzen zo dan zondag het zeepreventorium in De Haan bereiken. UNIcycling 2.0 is een actie van de vzw Samen Bewegen Voor Adem voor de strijd tegen mucoviscidose. Met de actie willen de organisatoren niet allen fondsen inzamelen voor de strijd tegen mucoviscidose maar ook informeren en sensibiliseren rond de muco-aandoening evenals alle betrokken patiënten en hun entourage doorheen het ganse land een riem onder het hart steken. De vorige acties vanaf 2018 brachten inmiddels tot op heden een totaalbedrag van 41 472€ op.

Een ware happening  

Aangezien de organisatie uitgaat van een vriendengroep fietsers uit Herne en de naaste omgeving met daarbij onder meer Stefan Vanaudenhove, een van de grondleggers van het eenwieleren in ons land, en Thierry Nerincx, wiens dochter Fenna zelf een muco-patiënt is, mocht het Groen Kwadrant zeker ook niet ontbreken als etappeaankomst in het rittenschema. Als de weergoden enigszins mee willen, beloven de aankomst en de ontvangst op het kaatsplein aan het gemeentehuis alleszins een ware happening te worden. Net zoals op de andere etappeaankomsten werd dan ook in Herne een heel gevarieerd programma uitgezet waarvan de opbrengst eveneens te goede komt aan de actie.

Wereldrecordpoging

Het programma loopt door van 15u in de namiddag tot 01u ’s nachts. Vanaf 15u zijn de kinderen welkom en kunnen zij genieten van flink wat animatie zoals ballonplooien, huifkartochten, boogschieten, schmink, gekke kapsels en initiatie dans & toneel. De aankomst van de deelnemers aan de vijfdaagse wordt verwacht tussen 17u en 18u. Om 18u45 is er de trekking van de tombola. Spannend wordt het om 19u met een officiële wereldrecordpoging ‘langste afstand op bierflesjes fietsen en snelste afstand over 20 m op bierflesjes fietsen en dit alles met een eenwieler’.

Coverband Albino Zebra  

Optredens van de welbekende coverband Albino Zebra zijn er om 20u en om 21u15. Tussenin gaat  om 20u45 de veiling van bijzondere sportshirts, kunst- en muziekobjecten door. Afgesloten wordt er vanaf 22u tot 01u met dj Dokus. En allicht heffen het deelnemersveld aan de actie en zijn entourage tussendoor ook wel eens het speciaal opgezet ‘eenwielerslied’ aan. De muziek daarbij is van Josse Duran en de bijhorende danspasjes werden bedacht door Stern Bultinck. Allerlei drank- en eetstandjes zorgen voor het laven van de dorstigen en het spijzen van de hongerigen. De inkom bedraagt 5€. Voor kinderen tot en met 6 jaar is de toegang gratis.

De opbrengst van de ganse actie gaat integraal naar de Mucovereniging, het Zeepreventorium in De Haan en het Mucoreferentiecentrum van het UZ Brussel.

Steunen kan steeds

Klik dan op https://act.muco.be/nl-NL/project/unicycling-2-0 of ga naar de crowdfundpagina via  website https://samenbewegenvooradem.be/  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 16 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 12 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2022

archief