HERNE PAKT UIT dit jaar opnieuw in de steigers

C21

HERNE PAKT UIT dit jaar opnieuw in de steigers

Aankondiging_herne_pakt_uit_2022
HERNE PAKT UIT dit jaar opnieuw in de steigers - © Deschuyffeleer
 

Nadat ook Herne wegens corona een paar jaar niet heeft kunnen ‘uitpakken’ belooft de nieuwe editie van ‘Herne Pakt Uit’ deze keer er eentje van formaat te worden. Zo krijgen de inwoners op zondag 11 september van 13 tot 18u in en aan de sporthal De Hernekouter tijdens allerlei workshops, sportinitiaties en randanimatie opnieuw de gelegenheid elkaar te leren kennen en te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De polyvalente organisatie gaat uit van het lokaal bestuur en is een samenwerking tussen enerzijds de verenigingen die deel uitmaken van het platform ‘vrije tijd’ en anderzijds de gezondheidsorganisaties en hun erkende verenigingen. Met het uitzetten van een ganse resem activiteiten in verschillende domeinen en die voor iedereen gratis toegankelijk zijn wil de organisatie zo veel als mogelijk inwoners naar het gebeuren zien afzakken voor het samen beleven van een leuke en ludieke namiddag. Iedereen is dan ook welkom, zowel jong als minder jong, zowel groot als klein.

Heel wat te beleven

Zoals bij de vorige succesrijke edities valt er tijdens deze ‘Herne Pakt Uit’ heel wat te beleven. Bewegen en een namiddag vol plezier staan centraal. Je kan kennis maken met verschillende doorlopende sportinitiaties zoals karate, badminton, petanque en curve bowl. En heb je altijd al eens willen fietsen met een hoge bi fiets, dan is dit de kans. 

Er zijn doorlopend ook verschillende wandelingen en fietstochten alsook een Bewegen Op Verwijzing (BOV)-actie die start om 14u15. 

Naast workshops zoals bloemschikken en pimp je fiets is er ook een infostand ‘gezonde gemeente’ aanwezig. Voor het eerst zal ook de ‘Oxvan’ zijn opwachting maken. Je komt er meer te weten over fairtrade.

Voor de kinderen zijn er springkastelen, een draaimolen, poolvoetbal, een gocartbaan, blind games waarbij je als blinde of slechtziende ervaart hoe je kan sporten, boogschieten en nog veel meer. 

Voor de allerkleinsten is er een kleuterspeelhoek met evenwichtsparcours, kleuterdans om 16u en kinderdans om 17u.

Om 15u is er ook nog de gelegenheid te supporteren voor een voetbalmatch van FC Herne. De B-ploeg met jonge plaatselijke talenten neemt het dan op tegen FC Schepdaal. De toegang tot die match is eveneens gratis.

Op het zomerterras aan de sporthal kan je terecht voor een drankje. 

Parking

Gezien de parking aan de sporthal voor een groot deel wordt ingenomen voor het evenement is het geraadzaam met de fiets te komen of te parkeren aan het station.

Alle inwoners krijgen eerstdaags een flyer in de brievenbus.  Meer info op www.herne.be  onder de rubriek nieuwsberichten. Voor meer informatie kan men terecht bij burgemeester Kris Poelaert kris.poelaert@herne.be  of 0475/47 50 03, Kris Degroote (schepen voor sport vanaf 01/09) kris.degroote@herne.be  of de dienst vrije tijd vrijetijd@herne.be of  tijdens kantooruren op 02/ 397 11 64.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief